1515

Makrorådet live: Gasar vi rakt in i väggen?

Var blir det lågkonjunktur först, när och varför? Den frågan ska Di-podden Makrorådets experter försöka besvara i ett specialavsnitt som spelas in med publik på Myntkabinettet i Stockholm på onsdag kväll.

Annika Winsth, chefsekonom på Nordea, och Johan Javeus, chefsstrateg på SEB.
Annika Winsth, chefsekonom på Nordea, och Johan Javeus, chefsstrateg på SEB.

Medan många konjunktursignaler har larmat om sämre tider har världens börser återhämtat hela vinterns plötsliga ras och tuffar nu på mot nya rekordnivåer. Blir det bara en grund svacka i tillväxtkurvan eller gasar marknaderna rakt in i väggen? 

På onsdag kväll med start klockan 18.00 leder Di:s makroexpert Viktor Munkhammar ett samtal om de stora frågorna i podden Makrorådet som för andra gången spelas in med publik i samarbete med Kungliga Myntkabinettet, som numera är beläget i Historiska museet i Stockholm.

Annika Winsth, chefsekonom på Nordea, och Johan Javeus, chefsstrateg på SEB, ger sin syn på det nuvarande läget, blickar framåt och pekar ut svaghetstecken och styrkor i världsekonomin under ledning av Di:s makroexpert Viktor Munkhammar.

”Konjunkturutsikterna har försämrats markant det senaste halvåret. Frågan är om det stannar vid en svacka eller om det blir något värre”, säger han.

”Tätt förknippat med konjunkturen är centralbankerna. Allt fler räknar nu med att nästa steg från Federal Reserve blir en sänkning. För ECB:s räkning är det oklart om det blir någon höjning överhuvudtaget i den här räntecykeln”, fortsätter han.

I vanlig ordning bjuder gästerna också på varsin spaning. 

”Jag tror mig veta att vi kommer att få höra Johan Javeus förklara varför hushållens skuldsättning kanske inte är så mycket att oroa sig för trots allt”, säger Viktor Munkhammar.

Efter paneldiskussionen får även publiken möjlighet att ställa frågor till experterna på scen. Samtalet ingår i Myntkabinettets löpande föreläsningar om ekonomi. Diskussionen spelas in och blir ett extrainsatt poddavsnitt av Di:s Makrorådet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?