1515

Makrorådet: Håll koll på Trumps Twitter till helgen

På torsdagen inleddes ett första möte mellan ledarna för världens två största ekonomier, USA och Kina. Det bästa skulle vara om det går obemärkt förbi. 

Det säger Länsförsäkringars chefsekonom Anna Öster i Dagens Industris podd Makrorådet.

Anna Öster och Olof Manner.
Anna Öster och Olof Manner.Bild:Jesper Frisk

”Jag kommer följa Trumps twitter intensivt inför helgen när USA möter Kina. Det är stormöte på gång och här känner man ju att vad som helst kan hända”, säger Anna Öster.

USA:s Donald Trump och Kinas Xi Jinping ska träffas vid den amerikanske presidentens residens i Mar-a-Lago i Florida. Diskussionerna väntas handla mestadels om Kinas handels- och valutapolitik men inte enbart. 

”Det handlar så klart om relationen när det gäller handel – hur de här länderna ska kunna komma överens. Men det finns också geopolitiska frågor som är uppe på agendan. Hur man ska hantera Nordkorea bland annat”, fortsätter Anna Öster. 

Det två dagar långa mötet sker i en tid när de politiska spänningarna i världen är på uppåtgående och där relationen mellan USA och Kina spelar stor roll. 

USA oroas av Nordkoreas kärnvapenprogram och irriteras samtidigt av Kinas försök att kontrollera den sydkinesiska sjön, där handelsvaror värda omkring 45.000 miljarder kronor passerar varje år.

Swedbanks analyschef Olof Manner noterar att ökad osäkerhet inför de kinesisk-amerikanska samtalen redan har fått marknadseffekter.

"Kombination av det man tror var ett terrorattentat i St Petersburg och de kommande samtalen mellan USA och Kina, som ju är en geopolitisk osäkerhet, har enligt marknadsbedömare redan påverkat något där fler har flytt in i säkrare tillgångar som statsobligationer", säger Olof Manner.

Fokus inför torsdagens och fredagens samtal är vilken relation dessa två starka ledare kan ha framöver, säger Anna Öster.

"Ett bra utfall tror jag helt enkelt är att man inte ser några uttalanden som är dåliga på sikt. Ett bra utfall skulle vara om mötet bara smyger förbi. Att USA och Kina verkar ha ett gott samarbetsklimat", konstaterar hon.

 


Innehåll från IDIAnnons

Utvecklas som ledare – så stärker du ditt omdöme

Thomas Larsson, managementkonsult, vd och grundare av IDI Profiling.
Thomas Larsson, managementkonsult, vd och grundare av IDI Profiling.

Att vara ledare är utmanande, inte minst under coronapandemin när hemarbete och digitala möten har blivit norm. Den nya situationen är en utmaning, men vi glömmer lätt att den också ger möjligheter till utveckling i ledarrollen. 

Det är svårt att veta hur vårt beteende uppfattas av de vi möter i professionella sammanhang. Ditt agerande kan dessutom uppfattas på olika sätt beroende på sammanhang och grupp. Ett framgångsrecept i ett sammanhang kan falla platt i en annan.

– Ett ledarskap som av en grupp uppfattas som drivande och stimulerar medarbetarna, kan i en annan grupp uppfattas som buffligt, som att ledaren saknar lyhördhet och försöker köra över medarbetarna, säger Thomas Larsson, managementkonsult, vd och grundare av bolaget IDI Profiling som äger instrumentet IDI, Interpersonal Dynamics Inventory. 

IDI är skapat för att hjälpa individer att bli mer medvetna om hur de uppfattas i sina yrkesroller.

Är du intresserad av testet? Läs mer här.

Mäter tre dimensioner

När du skapar en IDI-profil får du först svara på hur du tror att du upplevs i din roll. Från den digitala plattformen bjuder du sedan in respondenter som får svara hur de upplever dig. Svaren vägs mot en normgrupp som består av 60 000 andra bedömningar. 

– Resultatet visar hur drivande, hur personlig och hur uppmärksam du upplevs av dina medarbetare. Hela processen tar bara några minuter, säger Thomas Larsson. 

 – IDI handlar inte om personlighet, den kan man sällan förändra. Istället tar vi reda på hur du upplevs, och vilken roll du har i en specifik grupp. Använder du ditt omdöme och anpassar din kommunikation till människorna du möter eller kräver du – kanske omedvetet – att andra ska anpassa sig efter dig? Medvetenhet om hur vi upplevs av andra är en av nycklarna till vår förmåga att optimera vårt beteende för effektivt samarbete, säger Frida Kristina Nilsson, organisationspsykolog och samarbetspartner.

Tydlig utmaning stimulerar utveckling

Med ett snävt urval av respondenter tydliggör testet också vad du kan behöva utveckla för att förbättra ditt genomslag.

 – Om du till exempel behöver öka förändringstakten inom en del av organisationen ska personerna som är viktigast för att åstadkomma förändringen vara respondenter. Det kan vara så få som tre kollegor. I ett annat sammanhang vill du kanske ha feedback från alla dina kollegor i ledningsgruppen. Genom att klargöra vilka de viktiga intressenterna är, får man ett användbart resultat varje gång, säger Thomas Larsson.

Frida Kristina Nilsson understryker att IDI ska användas i sammanhang där det finns ett verkligt behov av utveckling för att driva verksamheten framåt.

– Ska det bli användbart måste du själv aktivt engagera dig i din personliga utveckling för att på det sättet bidra till att utveckla din organisation, säger hon.

Fakta:

IDI är ett svenskutvecklat utvecklingsverktyg med över 300 licensierade användare i Sverige. Sedan 1980 har över 160 000 svenskar profilerats, varav drygt hälften i ledande ställning. Instrumentet är psykometriskt granskat, digitaliserat, enkelt att använda och baseras på data från respondenter som testpersonen själv engagerar. Läs mer på www.idi.se.

 

Mer från IDI

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med IDI och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?