ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Mitt bolag bidrar

Mäklaren sockrar priset för välgörenhet

  • Foto: Erik Olssons Fastighetsförmedling
  • Foto: Erik Olssons Fastighetsförmedling
  • Foto: Erik Olssons Fastighetsförmedling

Låter fyra miljoner kronor per kvadratmeter mycket för en bostadsrätt? Fastighetsmäklaren Erik Olsson hissar upp priserna ordentligt - och allt går till välgörenhet.

Huset i fråga är tillverkat av pepparkaksdeg, och Erik Olsson säljer bostadsrätter för 2.500 kronor styck för att skänka pengarna till Stadsmissionen.

Pepparkaksinsamlingen ordnas för sjätte året i rad och hittills i år har man fått in drygt 300.000 kronor. Då huset, bostadsrättsföreningen Tomten, endast är på 0,08 kvadratmeter börjar priset per kvadrat närma sig fyra miljoner kronor.

Med summan kan Stadsmissionen bjuda på över 13.000 varma måltider till behövande människor.

"Vi säljer inte pepparkakshuset utan fiktiva andelar. Därför kallar vi dem drömbostäder. Och det fysiska huset står inte och dammar på något kontor över julen, utan har redan körts till Astrid Lindgrens barnsjukhus", berättar Johan Nordenfelt, chef för affärs- och processutveckling på Erik Olsson.

Årets pepparkakshus är inspirerat av den nya stadsdelen Södra Häggvik som byggs i Sollentuna. Brf Tomten är skapat av en av ägarna till Lundbergs konditori, Per Klein, som bland annat vunnit titeln Årets konditor.

I stället för att skänka pengar till välgörenhet har medarbetarna på Erik Olsson valt att ge bort sin arbetstid i form av insamlingen, säger Johan Nordenfelt.

Idén att samarbeta med Stadsmissionen föddes när en fastighetsmäklare på Erik Olsson berättade att hon brukar volontärjobba där.

"Det är trevligt att göra välgörenhet i närområdet, då känns det att det är lättare att göra skillnad. Och våra verksamheter är mer lika än vad man kan tro. Både vi och Stadsmissionen jobbar med att hitta bostäder som passar människors behov", säger Johan Nordenfelt.

Insamlingen pågår till den 9 januari och Johan Nordenfelt hoppas att människor fortsätter att skänka pengar under och efter julen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer