1515

Mäklaren: Köp tre underskattade bjässar – “en aktie man ska äga”

Tre svenska bolag underskattas ordentligt av aktiemarknaden just nu. Det säger Anders Rudolfsson på DNB som ser köpläge, och stor kurspotential på både kort och lång sikt.
Det handlar bland annat om en bjässe som kommer att bjuda på sällsynt saftiga utdelningar de närmaste åren – och en tidigare börsstjärna med brutal uppsida, om saker faller rätt ut.  
”Då är det mer än en kursdubblare”, säger mäklaren till Di om aktien.

Anders Rudolfsson aktiemäklare på DNB.
Anders Rudolfsson aktiemäklare på DNB.Foto:Di

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Innehåll från PandoxAnnons

Disruption en katalysator för att utveckla Pandox

Caroline Tiveus, SVP & Director of Sustainable Business på Pandox.
Caroline Tiveus, SVP & Director of Sustainable Business på Pandox.

Kunskapen kring strategisk hållbarhet har historiskt sett varit låg i ledningsgrupper men är nu på frammarsch. Ledande hotellfastighetsbolaget Pandox ser en betydande skillnad bara de senaste åren.

– Insikten kring att hållbarhet är affärskritiskt och behöver prioriteras på lednings- och styrelsenivå börjar äntligen öka, säger Caroline Tiveus, SVP & Director of Sustainable Business på Pandox.

I och med taxonomiregelverket har hållbarhetsfrågan fått en rejäl skjuts upp på agendan och drivs idag av politikerna såväl som av konsumenterna. Nu har även kapitalmarknaden insett att strategisk hållbarhet inte bara är en absolut nödvändighet för vår gemensamma framtid, det finns dessutom stora pengar involverade. 

– Det beror på att kapitalmarknadens aktörer nu omfattas, eftersom de har incitament och krav på att slussa investeringar till de bolag som klassas som gröna, säger Caroline Tiveus.

Viktigt att våga utmana den befintliga affärsmodellen

Hållbarhetsfrågan har blivit en disruptiv kraft och gått från att vara något som man adderade på toppen av sin affärsmodell till att bli affärskritisk, menar Caroline Tiveus.

– Det innebär att organisationer inte kan förvänta sig ”business as usual” eller en linjär utveckling. Hållbarhet handlar idag om affärsutveckling och i fastighetsbranschen om att inte sitta med strandade tillgångar på handen. Rent konkret betyder det att ha ett tydligt mandat att driva hållbarhet helt affärsintegrerat och våga utmana den befintliga affärsmodellen.

På Pandox har det strategiska hållbarhetsarbetet länge drivits precis så, av en engagerad styrelse och ledningsgrupp som förstår att det är affärskritiskt att vara med på tåget. Tack vare olika pilotprojekt har de haft möjlighet att testa olika lösningar och hypoteser för att sedan snabbt skala upp dem till flera fastigheter vid positiva utfall. 

Ett entreprenöriellt bolag med gedigen erfarenhet

Pandox har som mål att certifiera alla fastigheter i egen drift i enlighet med BREEAM på nivån Very Good och har lanserat ett grönt investeringsprogram där trendlinjen visar att de kan räkna hem såväl minskat klimatavtryck som avkastningskrav. Målet är att erbjuda resurseffektiva fastigheter och drift som minskar klimatavtrycket samtidigt som Pandox växer. Ett nytt grönt investeringsprogram håller på att sättas samman just nu. 

Det ligger även till grund för kommande diskussioner med affärspartners kring gröna avtal. Tack vare att organisationen är platt tillåts de vara snabbfotade, förändringsbenägna och entreprenöriella trots att de är ett storbolag. Och framför allt har de en gedigen erfarenhet.

– Styrkan med Pandox är att vi har över 25 år på marknaden och har lyckats ömsa skinn och ta oss vidare i tidigare kriser. Vi ser disruption som en katalysator och möjlighet att fortsätta utveckla Pandox. Något som är kontinuerligt snarare än tillfälligt, avslutar Caroline Tiveus.

Om Pandox

Pandox äger och hyr ut hotellfastigheter till ledande hotelloperatörer och äger totalt 156 hotell med totalt 35 000 rum i 15 länder. Pandox har som mål att erbjuda den mest attraktiva plattformen för hotelldrift. Fastighetsportföljen har ett marknadsvärde på totalt 60 696 MSEK per sista juni 2021. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap. 

Läs mer på https://www.pandox.se/sustainability/ 

Mer från Pandox

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Pandox och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?