Mäklare: Köpsuget är tillbaka

Det har varit ett stort intresse för årets första bostadsvisningar efter höstens tvärnit, skriver Dagens Nyheter med hänvisning till flera mäklare som tidningen har talat med.

"Det var längesedan det var så här bra tryck. Innan jul kunde man näst intill stå ensam på visningar", säger Cecilia Heikkilä som är fastighetsmäklare på Bosthlm.

Bild:TT

Hon tror att det ökade intresset kan förklaras av färre lägenheter ute till försäljning och nytt regelverk för amorteringar från den 1 mars. Störst intresse var det för mindre lägenheter, som ettor och tvåor, enligt mäklaren.

"Många vill köpa innan det nya amorteringskravet träder i kraft", säger hon.

Jämför bolåneräntor – från 1,25% (extern tjänst)

Även Victor Sjölund, fastighetsmäklare på Husman Hagberg i Vasastan i Stockholm, uppger sig se en tydlig skillnad från höstens avvaktande marknad.

Hos fastighetsmäklarfirman Erik Olsson uppges trycket ha varit ungefär 50 procent högre än strax innan jul.

Även i Malmöregionen uppges efterfrågan ha varit större än innan jul. Samtidigt är det först nästa helg när utbudet blir större som det går att se någon tydlig skillnad, säger Mattias Larsson som är vice vd på Bjurfors Skåne till DN.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?