ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Oron på bostadsmarknaden

Mäklare: Köpsuget är tillbaka

  • Foto: TT

Det har varit ett stort intresse för årets första bostadsvisningar efter höstens tvärnit, skriver Dagens Nyheter med hänvisning till flera mäklare som tidningen har talat med.

"Det var längesedan det var så här bra tryck. Innan jul kunde man näst intill stå ensam på visningar", säger Cecilia Heikkilä som är fastighetsmäklare på Bosthlm.

Hon tror att det ökade intresset kan förklaras av färre lägenheter ute till försäljning och nytt regelverk för amorteringar från den 1 mars. Störst intresse var det för mindre lägenheter, som ettor och tvåor, enligt mäklaren.

"Många vill köpa innan det nya amorteringskravet träder i kraft", säger hon.

Jämför bolåneräntor – från 1,25% (extern tjänst)

Även Victor Sjölund, fastighetsmäklare på Husman Hagberg i Vasastan i Stockholm, uppger sig se en tydlig skillnad från höstens avvaktande marknad.

Hos fastighetsmäklarfirman Erik Olsson uppges trycket ha varit ungefär 50 procent högre än strax innan jul.

Även i Malmöregionen uppges efterfrågan ha varit större än innan jul. Samtidigt är det först nästa helg när utbudet blir större som det går att se någon tydlig skillnad, säger Mattias Larsson som är vice vd på Bjurfors Skåne till DN.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer