Annons

Maja Frankel om drömresan: ”Tidig morgonyoga och långa frukostar”

 Maja Frankel, generalsekreterare för stiftelsen Friends, om sina bästa reseminnen.

Maja Frankel, generalsekreterare för stiftelsen Friends.
Maja Frankel, generalsekreterare för stiftelsen Friends.

Den bästa resa jag gjort.
”Professionellt var det nog en jobbresa till Laos på uppdrag av Unicef. Så otroligt vackert land och så många fina samtal och intryck. Privat får det bli en resa till New York med min man då vi var där i en månad och tog del av utbud, mat och kultur.”

Hit åker jag aldrig mer.
”Jag skrev en bok om Barnkonventionen där vi porträtterade 20 unga människor runt om i världen. Ett av porträtten var på ett fängelse i Wichita Falls, där personer som fått dödsstraff sitter i väntan på avrättningsdatum. Det var en väldigt stark upplevelse att spendera så mycket tid i fängelset tillsammans med Miguel, minderårig och dömd till döden. Jag tvekar på att jag kommer få anledning att åka tillbaka dit.”

Min senaste privatresa.
”Idöborg i Stockholm skärgård. Yoga- och meditationshelg med 20 andra personer som liksom jag själv har för vana att ta en paus mitt i allt i början av varje år och fokusera på våra intentioner med 2020.”

Tre saker jag alltid packar ned.
”Öronproppar, varje resa som småbarnsförälder är en chans att få en god natts sömn vilket inte får äventyras av något. Min telefon för att kunna lyssna på ljudböcker och poddar. Snus.”

Mitt dyraste reseminne.
”För ett par vintrar sedan bestämde vi oss för att trotsa ”vabruari” tillbringa några veckor på ett påkostat all inclusive-hotell hela familjen, på Kanarieöarna. Resan började med att min man fick influensa och bokstavligen inte lämnade hotellrummet på två veckor. På köpet regnade det, stormade och var molnigt samtliga dagar vi var där. Den semestern blev jag väldigt bra på att hitta på inomhuslekar med tre små barn och var otroligt tacksam när det var dags att åka hem till Sverige igen.”

Min mest minnesvärda matupplevelse utomlands.
”När jag gick Inkaleden och hungrig efter lång vandring blev serverad lamakött hos vår värdfamilj. Som vegetarian var det bara att hugga in.”

Något jag unnar mig som jag inte gör hemma.
”Tidig morgonyoga och långa frukostar med mycket påtår av kaffe.” 

Ett ställe jag aldrig varit på, men skulle vilja se.
”Innan jag blev förälder åkte jag på vandringsresor, det ser jag fram emot att ta upp igen när barnen blir lite äldre. Appalachian Trail i USA och Transsylvanien i Rumänien är två vandringsleder jag har på min önskelista.”


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?