1515
Annons

Maha Energys borrigg försenas

Oljebolaget Maha Energys kontrakterade borrigg, GBS-1, kommer inte längre att vara tillgänglig för bolaget i Oman. Därav kommer den planerade borrstarten av de första sex brunnarna på Mafraq-fältet att försenas. Det framgår av ett pressmeddelande.

Planen var att påbörja borrningen av brunnarna på fältet i slutet av juni.

Global Business Services har till Maha Energy MAHA A +5,15% Dagens utveckling meddelat att de inte längre kan leverera borriggen, främst på grund av tekniska brister som upptäckts under inspektioner strax innan mobiliseringen. 

Maha Energy arbetar nu på att hitta alternativa lösningar. 

”En reviderad tidplan kommer att meddelas så snart som ytterligare information finns tillgänglig”, skriver bolaget.

Mafraq-fältet i Oman är ett utvärderat och produktionstestat tjockoljefält i Oman. En tidigare operatör testade drygt 15.700 fat av tjockolja från en enda brunn vid ett 23-dagars brunnstest 1991, framgår det vidare av pressmeddelandet. 

Endomines flyttar sätet till Finland

Gruvbolaget Endomines har beslutat om flytt av bolagets säte från Sverige till Finland.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Flytten av moderbolagets säte genomförs i form av en omvänd gränsöverskridande fusion, varigenom det nuvarande noterade moderbolaget Endomines AB fusioneras med ett finskt helägt dotterbolag, Endomines Finland Oyj, som fortsätter som det överlevande bolaget, heter det i pressmeddelandet.

Endomines affärsverksamhet, tillgångar, skulder och anställda uppges inte påverkas av fusionen.

Fusionen och flytten av säte förväntas registreras omkring den 16 december 2022. Avsikten är att aktierna i Endomines Finland efter fusionen endast ska vara noterade på Nasdaq Helsingfors.

”Vi är övertygade om att fusionen kommer att gynna Endomines och våra aktieägare. En förenklad företagsstruktur kommer att göra oss mer flexibla och effektiva, vilket är viktiga egenskaper för oss. Vi är också övertygade om att detta är en passande tidpunkt för att genomföra fusionen och förenkla vår nuvarande komplicerade företagsstruktur”, kommenterar Kari Vyhtinen, vd för Endomines, i pressmeddelandet.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera