1515

Magdalena Andersson varnar för bitcoin

Finansminister Magdalena Andersson håller med IMF om att det finns stora risker i världsekonomin just nu och varnar samtidigt för bitcoin.

Det sade hon till journalister på väg in till ekonfinmötet på tisdagen.

Magdalena Andersson noterade att IMF:s prognos från måndagen drar upp förväntningarna på tillväxten i världen samtidigt som riskerna ses som ovanligt stora.

"Just nu är osäkerheten ovanligt stor, inte minst vad som händer i USA med Trumpadministrationen och i Europa, hur brexit påverkar, och så i Kina", sade hon.

Riskerna i Kina är knutna till den finansiella stabiliteten och de lånefinansierade infrastrukturinvesteringarna, sade hon.

Men att förutse när nästa ekonomiska kris kommer - om det blir 2018 - är mycket svårt.

"De kommer ofta som en överraskning", sade Magdalena Andersson.

"Därför är det viktigaste som en finansminister kan göra är att ha goda marginaler för den dagen ekonomin vänder på ett oväntat sätt", fortsatte hon.

Hon nämnde inte bitcoin som en av de stora riskerna för världsekonomin. Men på en fråga om kryptovalutan ville hon varna alla som köper bitcoin att det är betydligt mer riskfyllt än att handla i riktiga valutor som har centralbanker bakom sig.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?