ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Magdalena Andersson: Bankskatten ska införas

Någon form av bankskatt blir det. Men om den blir den som nu ligger på bordet är oklart. ”Vi lyssnar alltid på kritik”, säger finansminister Magdalena Andersson till Di.

Di har de senaste dagarna rapporterat om att den föreslagna finansskatten påverkar inte bara finanssektorn utan slår brett, mot 318.000 företag enligt vissa uppgifter. Den skulle också hota 10.000 jobb i Stockholm, enligt Stockholms Handelskammare, och leda till komplicerad och kostsam administration för både företag och myndigheter.

”Det är viktigt att påpeka att det är en utredning som har kommit med förslag. Regeringen har ännu inte tagit ställning”, säger Magdalena Andersson och lovar att ”jättemånga” ska få möjlighet att yttra sig och säga vilka konsekvenser de ser av skatten.

Har du tagit intryck av den kritik som kommit?
”Vi tar alltid intryck av kritik, det är därför man har den här typen av remissrundor. Vi kommer naturligtvis att lyssna på det här och därefter kommer regeringen att ta ställning”, säger Magdalena Andersson.

Någon form av bankskatt blir det dock.

”Ambitionen är tydlig. Vi vill ha någon form av bankskatt för vi ser att här finns en skattefördel och vi behöver resurser för att stärka välfärden.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer