1515

Maduro ställer upp om partiet vill ha honom

Venezuelas starkt kritiserade president Nicolás Maduro är redo att ställa upp i presidentvalet för en andra period på posten, om det styrande socialistpartiet vill ha honom.

Nicolas Maduro.
Nicolas Maduro.Bild:Ariana Cubillos/AP

På mindre än tre månader har priset för en kopp kaffe i Venezuela stigit från 5.500 bolivarer till 45.000. Rusningen i kaffepriset innebär en prisuppgång på 718 procent. På årsbasis kan man översätta det till en hyperinflation på 440.000 procent. Men en som inte låter sig nedslås av motgången är president Nicolás Maduro.

"Jag är en ödmjuk arbetare, en ödmjuk man av folket. Om Venezuelas förenade socialistiska parti anser att jag bör bli presidentkandidat . . . står jag till tjänst", sade Maduro till reportrar i Caracas.

Presidentvalet kommer att hållas i slutet av april, meddelar landets regeringstrogna så kallade konstituerande församling. Oppositionen liksom en rad västländer betvivlar att valet kommer att vara fritt, utan misstänker att det kommer att präglas av omfattande valfusk.

Venezuela är i djup finansiell kris, samtidigt som flera länder infört sanktioner mot landet.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?