Annons

Macron tvivlar på avtal med britter i år

Frankrikes president Emmanuel Macron säger att han ”inte är säker på att det är möjligt” för EU och Storbritannien att få till stånd ett handelsavtal innan årets utgång.

– Jag är inte säker på att det är möjligt för EU och Storbritannien att nå handelsavtal före årets slut, sade Macron när han på lördagen träffade företrädare för Frankrikes fiskare.

Just knäckfrågorna kring fisket har tidigare lyfts fram inför förhandlingarna. Hur mycket tillgång ska EU-fiskare ha till brittiska vatten – och vice versa?

Brittiska fiskare hoppas i sin på en tuff linje från sin regering i förhandlingarna.

– Det kommer att bli svårt eftersom de är mycket hårda. Boris Johnson (Storbritanniens premiärminister) har ett kort på hand och det är fisket och med det kommer han att försöka nå tillgång till marknaden, fortsatte Macron.

Storbritannien lämnade EU den 31 januari. Fram till nästa årsskifte råder ett övergångsskede – och till dess är det meningen att parterna ska förhandla fram en mängd nya avtal och regler.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?