1515

Macron och Benelux-ledare grubblar om EU

Samtidigt som hans popularitet på hemmaplan nått nya bottennivåer försöker Frankrikes president Emmanuel Macron samla stöd i grannländerna för en gemensam EU-politik.

På torsdagen hälsar Macron på hos Luxemburgs premiärminister Xavier Bettel i ett möte där även Belgiens Charles Michel och Nederländernas Mark Rutte deltar för att prata om "de stora aktuella frågorna i den europeiska politiken".

En källa inom den franska presidentadministrationen uppger för nyhetsbyrån Reuters att Macron försöker bygga upp en gemensam pro-europeisk allians inför nästa års EU-val.

"Tanken är att bilda en koalition som samlar progressiva krafter runt en gemensam plattform kring existerande politiska familjer", säger källan.

Enligt en You Gov-mätning för Le Huff Post och CNEWS är samtidigt stödet för Macron i Frankrike nu nere i 23 procent, fyra procentenheter mindre än för en månad sedan.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?