1515

Macron: G7 kommer pressa Trump om ståltullar

Ledarna i G7-gruppen kommer att pressa USA:s president Donald Trump om de tullar han infört på metallimport vid helgens möte, men de måste förbli civiliserade i försöken att förmå honom att ändra uppfattning.

Foto:Markus Schreiber

Det sade Frankrikes president Emmanuel Macron vid en pressträff på torsdagen, enligt Reuters.

Han sade att "vi måste vara fortsatt artiga" och försöka övertyga USA om att omvärldens argument har styrka. Ett handelskrig drabbar alla, och framför allt amerikanska arbetare.

"Vi kan inte riskera ett handelskrig mellan vänner" sade Emmanuel Macron, och tillade att han tillsammans med övriga G7-ledare kommer att försöka övertyga Donald Trump att ändra hållning.

Han sade också att om USA bestämmer sig för att lämna sin globala roll så kommer det vara dåligt för USA:s ekonomi och för bilden av landet, och detta vet Donald Trump. Donald Trump kanske inte bryr sig om att han blir isolerad, men "vi som G6 representerar en verklig kraft", sade Emmanuel Macron. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?