Annons

Macron bjuder in till miljötoppmöte


Ett klimatmöte kommer att hållas i Paris den 12 december, på dagen två år efter att Parisavtalet 2015 undertecknades. Det meddelade Frankrikes president Emmanuel Macron i samband med att G20-ländernas toppmöte i Hamburg i Tyskland avslutades.

Bild:AP

"Den 12:e december, två år efter Parisöverenskommelsen, kommer jag därför att kalla till ett toppmöte där vidare åtgärder kan vidtas inom klimatområdet, speciellt när det gäller ekonomiska frågor, sade den franske presidenten till journalister och betonade att tanken är främst att försöka "mobilisera privat och offentlig finansiering för de åtaganden som gjordes i Parisavtalet"."

Macron sade också att han fortfarande hoppas att kunna övertyga USA:s president Donald Trump om att ändra inställning till klimatfrågan.

Den 12:e december 2015 enades världens länder i Paris om ett nytt globalt och rättsligt bindande klimatavtal från år 2020. Den första juni i år meddelade Donald Trump att USA hoppar av Parisavtalet.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera