Annons

Mackmyra tar strid mot bildförbud i svenska lagen: ”Detta är absurt”

Whiskytillverkaren Mackmyra utanför Gävle vägrar vika ned sig.

”Svenskt rättsväsende sitter fast i ett föråldrat promilletänk”, säger grundaren och Magnus Dandanell och fortsätter kampen för svenska dryckesföretags möjligheter att växa utomlands.

Mackmyras grundare Magnus Dandanell klev av som vd i början på maj. Nu lägger han stor del av sin tid på tvisten om hur bolaget får marknadsföra sig. Inklippt i bilden: Två av Mackmyras kontroversiella flaskor.
Mackmyras grundare Magnus Dandanell klev av som vd i början på maj. Nu lägger han stor del av sin tid på tvisten om hur bolaget får marknadsföra sig. Inklippt i bilden: Två av Mackmyras kontroversiella flaskor.Foto:Pressbild/Montage

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?