Annons

Mackens plan: 100 nya krogar ska locka bilisterna – ”god mat med kvalitet”

Drivmedelskedjan St1 satsar på mindre vägkrogar med kvalitetsmat.

I veckan öppnar fyra krogar under varumärket Ploq och i förlängningen handlar det om uppemot 100 nya trafikrestauranger.

Foto:Vidar Ruud

Kedjan St1 äger sedan tidigare landets gamla Shellmackar och marken som stationerna ligger på. Drivmedelskedjan har 104 butiker som bland annat säljer traditionell snabbmat.

”Konsumentundersökningar visar att många trafikanter vill ha en lugn och trevlig miljö samt god mat med kvalitet”, säger Stefan Samuelsson, affärsområdesansvarig för Ploq på St1.

Under veckan öppnar Ploq vägkrogar med det nya konceptet i Täby och Botkyrka. Lite senare i år öppnas krogar i Varberg och i Stockholmsförorten Bromma.

Planen är att på sikt öppna på över 100 stationer runt om i landet. Redan i dag finns en vägkrog med Ploqs koncept i Malmö.

I dag omsätter St1:s vägbutiker cirka en miljard kronor.

Exempel på vad som i dag finns på Ploqs matsedel är falafel med grönkålssallad, focaccia med mozzarella och skinka, wrap med kyckling, bacon och rödkål samt pizza med zucchini, mozzarella och ruccola.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera