M-topp avgår efter resehärva

Maria Rydén (M), kommunalråd i Göteborg, avgår från alla sina kommunala uppdrag med omedelbar verkan.

Tidningen GT har den senaste tiden kunnat visa på flera missförhållanden gällande hennes utlandsresor.

"Hon inser att hon har brustit i hanteringen av sina administrativa rutiner och lämnar nu sina uppdrag. Nu tar hon konsekvenserna av de här bristande rutinerna", säger Jonas Ransgård, partiets gruppledare i Göteborg, till GT.

Det har bland annat framkommit att Maria Rydén, som även är ordförande för Göteborgsmoderaterna och vice ordförande i partiets kvinnoförbund, under flera år åkt på privata semestrar under betald arbetstid. Efter avslöjandena har Rydén och M:s partikansli i Göteborg kontaktat statsledningskontorets kansli för att göra korrigeringar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?