Annons

M: Redovisa kostnader för invandring

Moderaterna vill att regeringen redovisar tydligare vad invandringen till Sverige kostar. Partiet utesluter inte att det behövs ett asyltak, säger Elisabeth Svantesson (M), ekonomisk-politisk tales­person, till Dagens Nyheter.

"Vi måste ha en seriös diskussion och en långsiktig tanke om vad invandringen ska kosta", säger hon.

Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson.
Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson.Bild:TT

Enligt M kommer kostnaderna för invandringen under 2018 att uppgå till 40 miljarder kronor netto. Det baserar partiet på uträkningar utifrån en tidigare forskningsrapport.

Den tidigare arbetsmarknadsministern tycker att det finns en tendens att inte prata om invandringens kostnader. Hon anser att den invandringen som Sverige har nu inte är lönsam.

"Under lång tid har vi bara pratat om invandringens möjligheter, inte om problemen. Jag tycker att man ska göra både och", säger hon till DN.

Hon tycker att regeringen bör redovisa kostnaderna utan att svartmåla eller skönmåla bilden.

Dagens nivåer om hur många invandrare Sverige tar emot är inte hållbara, enligt Elisabeth Svantesson.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?