Annons

M nobbar V – säger nej till misstroende mot Löfven

Moderaterna vill byta ut regeringen men tänker inte lägga fram ett misstroende mot statsminister Stefan Löfven tillsammans med Vänsterpartiet på grund av las-frågan.

Foto:Henrik Montgomery/TT, Henrik Montgomery/TT, Henrik Montgomery/TT

Moderatledaren Ulf Kristersson beklagar att det inte blev någon uppgörelse mellan facken och arbetsgivarna om arbetsrätten.

”Det hade varit väldigt bra med ett bra avtal. Men nu gick uppenbarligen inte det och då får politiken ta över ansvaret och se till så att vi får en arbetsmarknad som fungerar bättre”, säger han.

Vänsterpartiet har sedan tidigare hotat med att försöka fälla Stefan Löfven om regeringen går vidare med las-utredningen. Men partiet har inte tillräckligt många mandat i riksdagen för att lägga fram ett misstroende på egen hand.

Och V kan, som det verkar, inte räkna med hjälp från Moderaterna.

‘’Vi kommer inte att använda Vänsterpartiet som ett hot för att stoppa reformer som vi tycker är viktiga”, säger Ulf Kristersson.

”Nu handlar det om att genomföra viktiga reformer som är viktiga för svensk arbetsmarknad. Om Vänsterpartiet i ett senare skede vill byta regering, då kommer vi garanterat vara med på det.”

Ulf Kristersson anser att las-utredningen löser en del viktiga frågor, som diskuterats länge i Sverige.

”Sedan tror jag egentligen att en mycket bredare modernisering skulle behövas”, säger han och fortsätter:

”Det var väl det som parterna försökte sig på. Men när de inte lyckas med sitt uppdrag, så måste politiken ta ansvar för detta.”

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera