ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

M-ledarens passning till Annie Lööf: ”Man gör inte slut per telefon”

  • Foto: Jonas Ekstrˆmer/TT, Jonas EkstrÆmer/TT

Moderatledaren Ulf Kristersson är mycket besk i sin kritik av Centerledaren Annie Lööf. Det berättar han i en intervju med Svenska Dagbladet.

Ulf Kristersson säger att de fyra allianspartierna satt över jul- och nyårshelgen och förhandlade om hur de skulle kunna bilda en regering. Men till slut valde Centerpartiet och Liberalerna att göra upp med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. 

Moderatledaren fick beskedet från Centerpartiet bara minuterna före det att Annie Lööf gick ut med nyheten.

 ”Efter femton års äktenskap gör man inte slut 27 minuter innan man förlovar sig med någon annan – och dessutom på telefon”, säger en besviken Ulf Kristersson till Svenska Dagbladet.

På frågan om han tycker att Centerpartiet fulspelade svarar moderatledaren:

”Jag har svårt att se att det var helt ärligt.”

Ulf Kristersson säger inte att han ångrar sitt agerande under månaderna efter valet och menar att C och L hade fått igenom sina krav i en M-ledd regering. Nu ser han läge att locka över besvikna väljare till sitt eget parti. 

”Det finns många besvikna centerpartister och liberaler som önskar att de var en del av borgerligheten. Vi tycker att partierna har gjort ett historiskt misstag. Jag tänker inte låta som Monty Python och säga att papegojan bara sover, tvärtom. Men borgerliga människor i C och L finns ju kvar och vill ha kontakter med oss”, säger han till Svenska Dagbladet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer