1515

M-ledaren: ”Gängen är Sveriges inhemska terrorister”

Ulf Kristersson gick till hårt angrepp mot regeringen och Stefan Löfven i sitt sommartal. Moderatledaren kräver hårdare tag när det gäller migrationen och kampen mot gängbrottsligheten.

Foto:TT

Samtidigt som regeringen och samarbetspartierna försöker komma överens om en gemensam budget går Ulf Kristersson till hårt angrepp mot Stefan Löfven.

I sitt sommartal, som hölls digitalt på måndagen, lyfte Moderatledaren bland annat fram kriminaliteten och gängvåldet.

Han summerade till 210 skjutningar och 24 döda hittills i år och tog särskilt upp den 12-åriga flicka som dödades i Botkyrka för två veckor sedan.

Enligt Ulf Kristersson saknar Stefan Löfven och regeringen både kraften och de konkreta förslagen för att stoppa våldet.

”Det vi nu upplever, nästan dagligen, är ett större hot mot Sverige än vad någon nu aktiv svensk politiker har varit med om”, sa han.

”Gängen är som Sveriges inhemska terrorister. Därför måste de mötas med den fulla kraften i vår demokrati”, fortsatte han.

I talet lyfte Ulf Kristersson även fram invandringen, som Moderaterna anser måste minska om Sverige ska klara integrationen.

Han upprepade sitt tidigare önskemål om att Moderaterna och Socialdemokraterna borde göra upp om en stram migrationspolitik tillsammans.

Men konstaterade samtidigt att de två partierna inte lyckats komma överens.

”Det blev nu inte verklighetens folk som avgjorde Socialdemokraternas linje. I stället föreslår de på fullt allvar fortsatt lika hög invandring som i dag. Det är ansvarslöst på ett farligt vis”, sa han.

Ulf Kristersson lovade i sitt tal en ny politisk inriktning för Sverige, om han får chansen att leda landet. Samtidigt som han anklagade Socialdemokraterna för att inte ha någon tydlig linje.

”Vilhelm Moberg sa en gång att Socialdemokraterna bara har två idéer: att ta makten och att behålla den. Aldrig förr har det varit lika tydligt som nu”, sa han.

”Deras politiska passivitet och visionslöshet skadar inte bara dem själva som politisk kraft. Det skadar människors förtroende för all politik och det skadar Sverige som land”, fortsatte han.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?