Annons

M-ledaren: ”Gängen är Sveriges inhemska terrorister”

Ulf Kristersson gick till hårt angrepp mot regeringen och Stefan Löfven i sitt sommartal. Moderatledaren kräver hårdare tag när det gäller migrationen och kampen mot gängbrottsligheten.

Foto:TT

Samtidigt som regeringen och samarbetspartierna försöker komma överens om en gemensam budget går Ulf Kristersson till hårt angrepp mot Stefan Löfven.

I sitt sommartal, som hölls digitalt på måndagen, lyfte Moderatledaren bland annat fram kriminaliteten och gängvåldet.

Han summerade till 210 skjutningar och 24 döda hittills i år och tog särskilt upp den 12-åriga flicka som dödades i Botkyrka för två veckor sedan.

Enligt Ulf Kristersson saknar Stefan Löfven och regeringen både kraften och de konkreta förslagen för att stoppa våldet.

”Det vi nu upplever, nästan dagligen, är ett större hot mot Sverige än vad någon nu aktiv svensk politiker har varit med om”, sa han.

”Gängen är som Sveriges inhemska terrorister. Därför måste de mötas med den fulla kraften i vår demokrati”, fortsatte han.

I talet lyfte Ulf Kristersson även fram invandringen, som Moderaterna anser måste minska om Sverige ska klara integrationen.

Han upprepade sitt tidigare önskemål om att Moderaterna och Socialdemokraterna borde göra upp om en stram migrationspolitik tillsammans.

Men konstaterade samtidigt att de två partierna inte lyckats komma överens.

”Det blev nu inte verklighetens folk som avgjorde Socialdemokraternas linje. I stället föreslår de på fullt allvar fortsatt lika hög invandring som i dag. Det är ansvarslöst på ett farligt vis”, sa han.

Ulf Kristersson lovade i sitt tal en ny politisk inriktning för Sverige, om han får chansen att leda landet. Samtidigt som han anklagade Socialdemokraterna för att inte ha någon tydlig linje.

”Vilhelm Moberg sa en gång att Socialdemokraterna bara har två idéer: att ta makten och att behålla den. Aldrig förr har det varit lika tydligt som nu”, sa han.

”Deras politiska passivitet och visionslöshet skadar inte bara dem själva som politisk kraft. Det skadar människors förtroende för all politik och det skadar Sverige som land”, fortsatte han.

 


Innehåll från ScriveAnnons

Elektroniska signaturer får företagen att spara pengar

Scrive var en av pionjärerna i Europa med elektronisk signering.
Scrive var en av pionjärerna i Europa med elektronisk signering.

Nu finns ett nytt sätt för företagen att spara in kronor och ören. Driver utvecklingen gör ett svenskt tillväxtbolag med kunder i över 30 länder.

Kom igång säkert med Nordens ledare inom e-signering – läs mer om Scrive här

Vägen till lönsamhet går ofta genom en snårig väg av tidskrävande förhandlingar, effektiviseringar och eviga försök att strypa utgiftsposter.

Det är den krassa verkligheten för nästan alla företag i Sverige som till varje pris vill undvika blödande bokslut.

Men det finns många sätt att spara pengar – och ett av de enklaste sätten är att minska på administrationen genom att digitalisera avtalsprocessen.

– Genom elektroniska underskrifter sparar du pengar i antalet vunna affärer samtidigt som du undviker dolda kostnader i hantering. Varje månad hanterar vår tjänst drygt två miljoner signerade dokument. Hade avtalen istället skrivits ut på papper hade det slukat mycket resurser i alla led, säger Viktor Wrede, vd för Scrive.

Digitaliserad process sparade pengar

Ett av de vanliga missförstånden är att man tror att tjänsten ska vara dyr – när man egentligen kan spara pengar.

– När en av våra kunder inom bilindustrin gick över till en helt digitaliserad process sparade de in åtta heltidsanställningar. Det här handlade om personer som tidigare bara satt och hanterade fel i kontrakt, och som nu fick andra och mer relevanta arbetsuppgifter. 

Scrive var en av pionjärerna i Europa med elektronisk signering, en metod som blivit allt vanligare i många branscher de senaste åren.

– Med digitala underskriftsprocesser kan våra kunder reducera kostnader, tid och resurser på allt från skrivare, papper och postgång till lagring och generell administration. I stort sett alla våra kunder räknar hem sin investering i Scrive bara på detta, säger Viktor Wrede.

Marknaden allt mer konkurrensutsatt

E-signering har också visat sig kunna snabba upp anställnings- och kontraktsprocesser. En elektronisk signatur verkar ligga rätt i tiden under den digitala omställningsresan. Mycket handlar, enligt Viktor Wrede, om att ge en modern upplevelse för personen du ska anställa.

– I dag är det inte längre så många personer som har skrivare hemma. Vill du rekrytera någon på en konkurrensutsatt marknad kan det ibland hända att du behöver agera fort. 

Scrive, som grundades 2010 och numera har kunder i mer än 30 länder, är en av aktörerna som leder utvecklingen på en konkurrensutsatt e-signeringsmarknad. En förkortad signeringsprocess gör att allt fler företag får upp ögonen för deras digitala lösning.

– Man ska inte underskatta vinningen man får av minskad administration efter ett påskrivet avtal. Att efter ett avtal behöva scanna det eller stoppa in det i en pärm kostar tid, pengar och administration. Där finns det för alla bolag, oavsett storlek, kronor och ören att hämta – och det är pengar man sällan tänker på i första hand, avslutar Viktor Wrede.

Testa Scrive gratis i 30 dagar – läs mer här 

Mer från Scrive

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Scrive och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?