Annons

M-kvinnor vill inte ha Kristersson som partiledare

Moderatkvinnorna nominerar fem personer till ny partiledare. Men favorittippade Ulf Kristersson finns inte med på listan.

De nominerade är förra infrastrukturministern Catharina Elmsäter Svärd, tidigare M-ledaren Carl Bildt, tidigare finansborgarrådet i Stockholm Kristina Axén Olin, riksdagsledamoten Maria Malmer Stenergard och tidigare riksdagsledamoten Elisabeth Björnsdotter Rahm.

Moderatkvinnorna har strävat efter att få med namn från hela Sverige och synliggöra kvinnliga politiker i partiet.

"Vi har också valt att inte bara lyfta kvinnonamn, utan i första hand se till kompetens och vilka namn som har stöd i vårt nätverk i hela Sverige", skriver Maria Rydén, vice ordförande, i en kommentar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?