Annons

M kräver svar efter Bromma-avslöjandet: ”Helt oacceptabelt”

Efter Dagens industris avslöjande om regeringen och Swedavias mörkande av Bromma-utredningen kräver Moderaterna näringsminister Ibrahim Baylan (S) på svar.

”Det är så raffinerat spel på ett sätt som jag inte tycker är seriöst”, säger Lars Hjälmered (M).

Lars Hjälmered (M).
Lars Hjälmered (M).Foto:Amanda Lindgren

Under onsdagen kunde Dagens industri avslöja att regeringen och Swedavia medvetet hemlighåller Bromma-utredningen, som delvis ligger till grund för ett politiskt beslut om flygplatsens framtid.

Avslöjandet får nu effekter i riksdagen. Moderaternas näringspolitiske talesperson Lars Hjälmered reagerar starkt på uppgifterna som framkommer i artikeln.

”Jag blir paff. Här är det uppenbart att det från första början var en plan att man inte skulle berätta för någon att en strategisk översyn ska göras och att dokumenten inte ska lämnas över. Det har uppenbart skett i lönndom på ett sätt som många i riksdagen svårligen kan acceptera”, säger han.

Lars Hjälmered säger att han kommer lämna in en skriftlig fråga till näringsminister Ibrahim Baylan om hur processen med Swedavia om Bromma flygplats gått till.

Han utesluter inte heller att kalla till en offentlig debatt i riksdagen med näringsministern för att där kräva svar.

M-ledamoten utesluter inte heller att samla utskottet för att se hur man kan utreda frågan om hanteringen av Bromma-utredningen vidare.

”Jag vill se om vi är flera som reagerar starkt på detta”, säger Lars Hjälmered och tillägger:

”Det här är helt oacceptabelt. Att lägga upp en plan i akt och mening att man inte ska kommunicera att en översyn görs, jag är lite i chock över det. Det är så raffinerat spel på ett sätt som jag inte tycker är seriöst.”

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera