Annons

M kräver heltid och försörjningskrav – stramar åt arbetskraftsinvandringen

Moderaterna vill skärpa reglerna för arbetskraftsinvandringen. Nu kräver partiet försörjningskrav, heltidslön och stopp för spårbyten. Samtidigt ska kompetensutvisningarna lösas.

”Det här är en reform som borde genomföras under alla omständigheter eftersom problemen är så välkända och lösningarna är tillgängliga”, säger partiledare Ulf Kristersson.

Foto:Fredrik Sandberg/TT

Debatten om den svenska arbetskraftsinvandringen har rasat under en längre tid.

Flera myndigheter, däribland Polisen, Säpo och Ekobrottsmyndigheten, har varnat för att dagens generösa system missbrukas av bland kriminella.

Nu går Moderaterna ut och kräver skärpningar i dagens system när partiet presenterar flera åtgärder som ska strama åt dagens system.

”Arbetskraftsinvandring handlar om att människor kommer hit, arbetar, försörjer sig själva, betalar skatt och bidrar till det gemensamma. Så länge det är på det sättet fungerar det bra. Men när man kan visa att det inte går rätt till, då måste man ha tuffare regler”, säger Ulf Kristersson.

Bland Moderaternas förslag finns bland annat krav på att den som invandrar till Sverige ska tjäna en heltidslön och att anhöriga till densamme ska kunna försörjas eller försörja sig själva.

”Dagens regelverk är orimligt. Att man kan komma till Sverige på en låg deltidslön som man i praktiken har svårigheter att försörja sig på. 13.000 kronor i månaden är ingen rimlig lön att flytta till Sverige för”, säger Ulf Kristersson.

M kräver också stopp för så kallade spårbyten; där en person som sökt asyl i Sverige kan ändra sin ansökan om uppehållstillstånd till arbete som anledning för att komma hit.

Moderaterna vill vidare att Sverige sätter stopp för personer som invandrar för att arbeta som personliga assistenter. Bakgrunden är det omfattande fusk som myndigheter larmat om, där assistansbehovet biffas upp för att öka vinsterna.

Moderaterna är öppna för att fler yrken kan bli aktuella för sådana totalstopp. Sådana rödljus för vissa yrken innebär att politiken beblandar sig direkt i beslutsprocessen om vilka yrken som är önskade och vilka som är persona non grata. Några problem med det ser Ulf Kristersson dock inte.

”Det ska vara riktiga jobb, riktiga betalningar och man ska kunna leva på lönen. Skulle det finnas andra yrken där det fuskas mycket, då får man göra överväganden om det.”

M-ledaren upprepar vid flera tillfällen att arbetskraftsinvandringen i grund och botten är viktig för att det svenska näringslivet ska kunna rekrytera behövlig kompetens från utlandet.

En het fråga som Dagens industri skrivit om i en rad artiklar under den senaste tiden är kompetensutvisningar. 

Personer som rekryterats till Sverige av svenska bolag på grund av ett skriande behov av spetskompetens, utvisas på grund av smärre missar och misstag i exempelvis försäkringsfrågor.

Januaripartierna lovade att under 2019 tillsätta en utredning som skulle ta fram en lösning på kompetensutvisningsproblemet, det har inte skett men både Centerpartiet och Liberalerna har återigen lovat en snar lösning.

Att en utredning inte redan är tillsatt, ger ett gravt underbetyg till hur de fyra partierna inom januariavtalet hanterat frågan menar Ulf Kristersson.

”Redan vid årsskiftet skulle regeringen kommit fram, och då pratar vi inte om att lösa detta utan bara att ta fram direktiv till en utredning. Det är orimligt långsamt för problem som varit kända under flera år”, säger han och tillägger:

”Det här är en reform som borde genomföras under alla omständigheter eftersom problemen är så välkända och lösningarna är tillgängliga och dessutom har riksdagen flera gånger visat att det finns majoritet för att lösa de här frågorna.”

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Euro AccidentAnnons

Ohälsa – påtaglig risk för företag

Långtidsfrånvarande medarbetare är en påtaglig hållbarhetsrisk för de flesta företag. Därför erbjuder försäkringsbolaget Euro Accident även ett rehabiliteringsstöd i sin företagsbetalda sjukförsäkring. Ett stöd som hjälper åtta av tio att kunna fortsätta arbeta.

Hållbarhetsfrågan med sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter spelar en allt större roll för företag. Därmed har det också blivit viktigt för företag att förstå, identifiera och hantera sådana risker, vid sidan om till exempel affärsrisker och finansiella risker.

En av de viktigaste, men ofta förbisedda, hållbarhetsfrågorna handlar om hållbara medarbetare, alltså de egna medarbetarnas hälsa och välmående. Förutom de mänskliga sidorna så är kostnaderna för ohälsa höga i form av ökad sjukfrånvaro, högre personalomsättning och lägre produktivitet.

En modern sjukförsäkring

Att en medarbetare blir långtidsfrånvarande är emellertid en risk som du till viss del kan försäkra dig mot. Några som erbjuder en sådan försäkring är försäkringsbolaget Euro Accident Livförsäkring.

- Risken för sjukskrivning är högst påtaglig i dagens arbetsliv med många som blir långtidssjuka av stress och utmattning. Därför har vi skapat en modern sjukförsäkring som är bra både för medarbetaren som är försäkrad och för arbetsgivaren som betalar försäkringen, säger Jörgen Örnebrand, produktchef Tjänstepension, på Euro Accident Livförsäkring AB.

Vid risk för sjukskrivning

Förutom den ekonomiska ersättningen vid långtidsfrånvaro så ingår även ett rehabiliteringsstöd i Euro Accidents försäkring.

Rehabiliteringsstödet kan aktiveras redan vid första tecken på att en medarbetare riskerar att bli långtidssjukskriven eller för att hjälpa medarbetare att komma tillbaka i arbete igen. Efter en webbanmälan från närmaste chef samordnar en av Euro Accidents egna rehabiliteringskoordinatorer hela ärendet och ser till att rätt insatser kopplas in.

Goda chanser att hjälpa

Åtta av tio försäkrade som kommer in i Euro Accidents rehabiliteringsprocess genom sin sjukförsäkring blir inte långtidsfrånvarande.

- Om vi bara får möjlighet att starta processen tidigt så har vi en bra chans att komma in med rätt åtgärder innan det går för långt, säger Jörgen Örnebrand.

Det är inte alltid som rehabiliteringsstödet i försäkringen behöver aktiveras. Ibland kan det räcka långt med att medarbetaren själv tar ett eller flera samtal med psykolog, ekonom, jurist, ergonom eller hälsocoach genom samtalsstödet som också är en del av försäkringen.

- Samtalsstödet kan ge rådgivning och hjälp att komma vidare oavsett om det gäller privata eller arbetsrelaterade frågor. Det viktiga är att ta hjälp innan små problem växer sig stora, säger Jörgen Örnebrand.

Helförsäkring för trygga och friska medarbetare

Det här ingår i Euro Accidents Sjukförsäkring PlanSjuk som tecknas av företag för deras medarbetare:

- Samtalsstöd av psykolog, ekonom, jurist, ergonom och hälsocoach

- Chefs- och HR-stöd

- Rehabiliteringsstöd

- Ekonomisk ersättning för inkomstbortfall

Läs mer om Sjukförsäkring PlanSjuk  

Läs mer om Euro Accident

 

Mer från Euro Accident

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Euro Accident och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?