Annons

M i Göteborg vill förbjuda tiggeri

Moderaterna i Göteborg vill ha ett tiggeriförbud i stadens centrala delar, skriver Göteborgs-Posten.

Moderaternas stämma ställde sig förra månaden bakom ett nationellt tiggeriförbud och partikamraterna i Göteborg ska i dag presentera ett förslag för kommunstyrelsen. I förslaget står det bland annat att "flera göteborgare och besökare upplever sig bli ofredade när de uppvaktas allt för närgånget".

Förhoppningen är att tiggeriförbudet ska läggas till i de lokala ordningsföreskrifterna som klubbas av kommunfullmäktige i december.

Inom ramen för den nuvarande lagstiftningen borde det finnas utrymme att förbjuda tiggeri lokalt, säger Jonas Ransgård (M), kommunalråd i Göteborg, till tidningen.

Sala och Vellinge har tidigare förbjudit tiggeri, men i båda fallen har besluten upphävts av länsstyrelsen med hänvisning till att de inte är förenliga med ordningslagen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?