1515

M går emot C – säger nej till slopade turordningsregler

Moderatledaren Anna Kinberg Batra avvisar Centerpartiets förslag om att avskaffa turordningsreglerna för anställda på småföretag.Vi ska vara rädda om anställningsskyddet på svensk arbetsmarknaden, säger hon.

Centerns Annie Lööf föreslog i tisdags att turordningsreglerna vid uppsägning ska slopas för företag med upp till 50 anställda. Lööf hoppades få med sig övriga Alliansen på det förslaget. Men i en TT-intervju säger Anna Kinberg Batra nej till den idén.

Att undanta alltför många skulle göra det allt för otryggt, säger hon.

Anna Kinberg Batra anser att det behövs förändringar på svensk arbetsmarknad, men med anställningstryggheten som grund. Hon vill till exempel öka möjligheterna för arbetstagare och företag att ställa om och göra det lättare för arbetslösa att komma in på arbetsmarknaden.

De viktiga förändringarna ska inte handla om att alltfler ska kunna bli av med jobbet, utan att många fler ska kunna få sitt första jobb, säger Moderatledaren.

Även i den förra Alliansregeringen fanns en splittring om arbetsrätten. Även då motsatte sig Moderaterna ledd av Fredrik Reinfeldt förändringar i anställningstryggheten.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?