ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

M fortsätter att tappa väljare – flyr till KD

  • Foto: TT

Väljarnas partisympatier är som mest rörliga på högerkanten, bland de partier som inte står bakom januariavtalet. Det visar Dagens Nyheter och Ipsos aprilmätning.

”Det är på högersidan det mesta händer och allt som sker där verkar i nuläget vara till KD:s fördel”, säger Nicklas Källebring, opinionsanalytiker på Ipsos, till DN.

Kristdemokraterna lockar väljare från både Moderaterna och Sverigedemokraterna. Moderaterna tappar i sin tur väljarstöd även till Socialdemokraterna, Centern och Liberalerna, enligt mätningen.

”Nu har Moderaterna satt i gång ett förnyelsearbete och tillsatt en idéprogramsgrupp med kända namn men frågan är hur stort tålamodet är inom partiet”, säger Nicklas Källeberg till Dagens Nyheter.

För tredje månaden i rad är Moderaterna omsprungna av Sverigedemokraterna, ett parti som i sin tur har gått tillbaka till samma nivå som vid valet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer