ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

M-förslag: Fler ska ha lägre ingångslön

Moderaterna ser nu ut att ytterligare skärpa förslaget om sänkta ingångslöner. Enligt ett förslag som vunnit gehör i ett utskott på stämman ska även långtidsarbetslösa omfattas av de så kallade inträdesjobben.

Moderaternas partistyrelse har inför partistämman föreslagit en ny anställningsform, inträdesjobb, som i praktiken leder till lägre ingångslöner.

Förslaget omfattade nyanlända under de fem första åren i Sverige och unga under 23 år utan gymnasieutbildning. Men enligt vad Di erfar blev partistyrelsen på torsdagen överkörd i det utskott på stämman som behandlade frågan, och enligt beslutet ska nu även långtidsarbetslösa omfattas.

Inträdesjobben ska gälla i max tre år och ge 70 procent av ingångslönen i branscher där lönerna ligger under 21 000 kronor i månaden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer