1515

Lyxmärket brände artiklar för hundratals miljoner

Det brittiska lyxmärket Burberry har under det senaste året bränt kläder, väskor och parfymer för mer än 28 miljoner pund, motsvarande nästan 326 miljoner kronor. Och det är inte första gången modehuset tar till brännugnen, rapporterar The Times.  

Foto:Vianney Le Caer

Enligt The Times har modehuset under de senaste fem åren förstört produkter för mer än 90 miljoner pund, motsvarande en miljard kronor. Anledningen, enligt bolaget, är att produkterna riskerade att hamna hos oauktoriserade återförsäljare. Bolaget försäkrar också att man tagit alla åtgärder för att påverka miljön så lite som möjligt. 

Kritiken låter inte vänta på sig, inte minst från aktieägare som undrar varför de som delägare inte blev tillfrågade att köpa upp restlagret. Även Greenpeace kommenterade nyheten med att bolaget inte visar någon respekt för arbetet och naturresurserna som ligger bakom. 

Modehuset är inte ensamt om sitt tilltag: H&M, Nike och Richemont (Cartier och LeCoultre), har tidigare avslöjats med samma lösning. 

Burberry kommenterade i sin senaste rapport att kinesiska konsumenter, som står för 40 procent av försäljningen, i takt med ett starkare pund nu väljer att shoppa hemma i Asien.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?