1515

Lyxjätten vill köpa amerikansk klassiker i rekordaffär

Franska lyxkonglomeratet LVMH är redo att köpa den amerikanska juveleraren Tiffany & Co. Det skulle bli lyxföretagets största affär hittills.

Foto:Victor J Blue/Bloomberg

LVMH, som bland annat äger varumärken som modehusen Givenchy och Dior, juveleraren Bulgari och champagnetillverkaren Dom Perignon, ska tidigare i månaden lagt ett icke-bindande bud som Tiffany just nu utvärderar. Det rapporterar flera medier.

Köpet skulle bli LVMH:s största hittills, den amerikanska juveleraren har ett börsvärde på 12 miljarder dollar, motsvarande 116 miljarder kronor. 

Tiffany är ett ikoniskt amerikanskt varumärke med 182 år på nacken, inte minst känt för Truman Capotes kortroman Frukost på Tiffany’s som låg till grund för filmen med samma namn. 

LVMH har skördat stora framgångar de senaste åren tack vare en snabbt växande marknad i Kina. Tiffany har däremot drabbats av handelskriget mellan USA och Kina. Kinesiska skattesänkningar har också slagit mot bolagets försäljning till kinesiska turister i USA och andra länder minskat. 

Oroligheterna i Hongkong har också drabbat lyxföretagen. Hongkong har varit en stor shoppingdestination för främst kineser men fyra månaders gatuprotester har skrämt bort många besökare. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?