Hoppa till innehållet

Annons

Lyxjätte bekostar renoveringen av berömt medeltidspalats

Den franska lyxkoncernen Kering bekostar renoveringen och moderniseringen av det klassiska medeltidspalatset tillika stadshuset Palazzo Vecchio i Florens. Det skriver modemagasinet Women's Wear Daily.

Palazzo Vecchio i Florens ska renoveras, för Keringkoncernens pengar.
Palazzo Vecchio i Florens ska renoveras, för Keringkoncernens pengar.Foto: Felix Lipov, Mostphotos

Exakt hur mycket Kering, kontrollerat av miljardärsfamiljen Pinault sedan generationer, kommer att pytsa ut för uppfräschningen är oklart. Det lär dock knappast bli gratis. Palazzo Vecchio, ordagrant översatt ”det gamla palatset”, är minst sagt anrikt. 

Det började byggas redan 1299 och är en av Florens mest kända byggnader. Palatset ligger vid torget Piazza della Signoria och har ett 94 meter högt torn som syns väl över stadens takåsar. Idag används renässanspalatset som stadens stadshus och är ett stort turistmål.

Fokuset för det arbete som Kering bekostar blir den rikt utsmyckade Michelozzoborggården i mitten av byggnaden och specifikt själva belysningen av denna. Den byggdes 1453 och utgör den pampiga entrén till själva huvudbyggnaden. Renoveringen inleds inom kort och kommer att pågå under hela 2021, skriver WWD. Cirka 300 personer kommer att arbeta heltid med projektet.

”Vi vill hjälpa staden och Toscana under en särskilt besvärlig tid”, kommenterar Kerings vd François-Henri Pinault donationen och beskriver Palazzo Vecchio som en viktig kulturell och konstnärlig symbol för Florens.

Kering har sedan tidigare en nära koppling till staden och regionen. Redan i år öppnar bolagets varumärke Balenciaga  sin första lädervarufabrik i Toscana och Kehring håller även på att bygga ett stort laboratorium i Prato utanför Florens. Sedan tidigare ligger ett annat varumärkes, Gucci, stora tillverkningskomplex i näraliggande Scandicci.

Samtidigt har Kering, som omsatte motsvarande 160 miljarder kronor under 2019 och även har varumärken som Saint Laurent och Balenciaga, just nu behov av positiva rubriker. Precis innan jul avslöjades det att de franska myndigheterna har utrett bolaget för skattebrott sedan våren 2019. Kering förnekar alla olagligheter, men säger sig samtidigt samarbeta fullt ut med myndigheterna.

Så sent som just 2019 anklagades Kering för ha undvikt att betala skatt för 2,5 miljarder euro, motsvarande 25 miljarder kronor, genom att systematiskt ha slussat intäkter till Schweiz mellan 2010 och 2017. Detta ledde då till en uppgörelse med de italienska myndigheterna där bolaget i slutändan gick med på att betala 12,5 miljarder kronor. 

Innehåll från Mia FemtechAnnons

Snabbväxande FemTech: ”Vi skapar en ny bransch som sätter kvinnor i första rummet”

Juan José Chacón-Quirós, VD och grundare av Establishment Labs.
Juan José Chacón-Quirós, VD och grundare av Establishment Labs.

Från ett litet garage i Costa Rica till ett globalt företag. Establishment Labs resa startade 2004. Idag är företaget börsnoterat och har som mål att nå 500 miljoner dollar i omsättning år 2026.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Establishment Labs

Establishment Labs (NASDAQ:ESTA) är ett globalt medicinteknikföretag fokuserat på att förbättra kvinnors hälsa och välbefinnande genom vetenskap, ingenjörskonst och teknik. Det företaget gör är att erbjuda FemTech-lösningar för brösthälsa, bröstestetik och bröstrekonstruktion. Sedan noteringen 2018 har aktien stigit över 300 procent och i dag har bolaget 970 anställda världen över.

– Sektorn var i behov av ett paradigmskifte, och vi har lyckats skapa banbrytande teknik baserad på vetenskap. Detta gör att vi kan erbjuda lösningar med en solid säkerhetsstandard och alternativ för människor i olika livssituationer, säger Juan José Chacón-Quirós, VD och grundare av Establishment Labs.

Mångsidig portfölj

Sedan starten har målet varit att förändra den etablerade bröstimplantatbranschen genom att erbjuda något nytt, säger Juan José Chacón-Quirós.

– Vi fokuserar nu på en ljus framtid för att normalisera bröstestetik och demokratisera tillgången till bröstrekonstruktion. Vi har sett höga frekvenser av omoperationer på grund av dålig kvalitet på enheterna, eller dålig biokompatibilitet, vilket ledde till att vi vidareutvecklade våra produkter. Idag har vi en mångsidig och växande portfölj av produkter fokuserade på kvinnor, varierande biologiska parametrar, personliga motiv och förändrade livsförhållanden, säger han.

”Minimal påverkan på kroppen”

Establishment Labs produkter har funnits på den svenska marknaden sedan 2015 med Motiva® för brösthälsa, bröstestetik och bröstrekonstruktion. Företagets senaste innovation är Mia Femtech™.

– Mia Femtech™ är Establishment Labs banbrytande minimalinvasiva bröstharmoniseringsupplevelse. Den patenterade teknologin som används i Mia® ger harmoni och balans till kvinnors kroppar genom att forma bröstet en till två kupstorlekar större i en 15-minuters¹ procedur. Ingreppet kan utföras under lokalbedövning och medveten sedering², vilket innebär betydligt färre risker än med generell anestesi³ och gör att du kan fortsätta med ditt vanliga liv samma dag*.

Lansering i Sverige

Företaget har nu valt att lansera Mia Femtech™ i Sverige, där marknaden ser ut att växa. En undersökning med 2000 svarande visar att bara hälften av kvinnorna känner sig trygga och bekväma i sitt naturliga utseende*. Mer än 2 av 3 av dem som har genomgått någon skönhetsbehandling eller makeover säger att det har förbättrat deras välbefinnande.

Den svenska plastikkirurgen Dr Charles Randquist har varit en del av teamet som utvecklade Mia Femtech™.

– Mia Femtech™, som jag har haft nöjet att utveckla med Establishment Labs sedan 2016, är inget mindre än en revolution inom bröstkirurgi. Det är framtiden för kvinnor som vill ha bättre harmoni och proportioner.

– Denna teknik är utvecklad för att säkerställa säkerheten med minsta möjliga risk för komplikationer, vilket innebär att patienten även får ett garantiprogram med lång uppföljning, för att säkerställa kvalitet och optimera ett långsiktigt säkert resultat för kvinnor i Sverige och runt om i världen.

För den svenska lanseringen är strategin att arbeta tillsammans med de mest trovärdiga klinikerna i de största städerna.

– Vi samarbetar med noga utvalda toppmoderna kliniker och de som är mest respekterade i den här branschen. Andra länder där Mia Femtech™ har lanserats är Japan, Spanien, Frankrike, Schweiz och kommer att lanseras inom en snar framtid i Tyskland och Storbritannien.

Företaget har expanderat fort och växer snabbt.

– Nu ligger vårt fokus på att främja kopplingen mellan fysiskt och psykiskt välbefinnande. Att skapa produkter med bättre ergonomi för daglig komfort, samt minimalt invasiva teknologier som möjliggör en snabbare och bekvämare återhämtning, säger Juan José Chacón-Quirós.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Establishment Labs 

 

Mer från Mia Femtech

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mia Femtech och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera