1515

Lyft rekar inför möjlig börsnotering

Taxiappbolaget Lyft är nära att anlita en rådgivarfirma som ska hjälpa det med förberedelserna för en börsnotering. Det rapporterar Reuters.

 

Enligt uppgift till nyhetsbyrån har bolaget redan avslutat intervjusamtalen med olika firmor och förväntas lämna besked inom kort. Den rådgivarfirma som väljs ut kommer att bistå Lyft vid anlitandet av investmentbanker som garanterar och överlag planerar listningen som kan bli av så tidigt som nästa år. Lyft har avböjt att kommentera.

Lyfts planer kommer samtidigt som främsta rivalen Uber har meddelat att man också siktar på en börsintroduktion om 18-36 månader. Detta sätter investmentbanker i en viss knipa. Ubers långivare som till exempel Goldman Sachs och Morgan Stanley kan vid en acceptans att sköta Lyfts notering komma att potentiellt uteslutas från Ubers.

Sett till värderingen är Uber betydligt mer värt med sina 68 miljarder dollar att jämföra med 7,5 miljarder dollar för Lyft, efter senaste finansieringsrundan.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?