Annons

Lyft för norska oljeinvesteringar

Investeringarna i norsk olje- och gasindustri kommer öka i år efter fyra års nedåtgående trend. Produktionen beräknas under de kommande fem åren till rekordnivåer, enligt Norges oljedirektorat.

Beräkningar från direktoratet visar att produktionsvolymen av olja och gas 2022 kommer att hamna nära rekordåret 2004.

Investeringarna i industrin beräknas i år öka till 122 miljarder norska kronor och fortsätta upp till omkring 140 miljarder per år 2019 och 2020.

Norges totala olje- och gasproduktion beräknas till 4,4 miljoner fat per dag till 2022. Det är 10 procent mer än vad direktoratet räknar med kommer att produceras i år.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?