1515
Annons

Lyckad jungfrutur för Boeings nya hopp 777x

Den amerikanska flygplanstillverkaren Boeing har genomfört en lyckad jungfruflygning med den nya flygplansmodellen 777X, som är världens största tvåmotoriga jetflygplan.

Flygplanet lyfte från en flygplats i Seattle vid sin jungfruflygning.
Flygplanet lyfte från en flygplats i Seattle vid sin jungfruflygning.Foto:Ted S. Warren

Flygplanet lyfte från en flygplats i Seattle i västra USA på lördagen och landade på samma plats nästan fyra timmar senare. Två tidigare försök att testflyga planet ställdes in under veckan till följd av kraftiga vindar.

Boeing BA -3,53% Dagens utveckling räknar med att flygplanet kan tas i trafik av Förenade arabemiratens flygbolag Emirates under 2021. Datumet har skjutits upp med ett år efter problem som uppkommit under utvecklingen av flygplansmodellen.

Boeing 777X ska tillverkas i två versioner: 777-8 och 777-9 med kapacitet för 384 respektive 426 personer.

Flygplanstillverkaren har stött på stora motgångar under det senaste året på grund av det olycksdrabbade flygplanet 737 Max som belagts med flygförbud. Tidigare i veckan sjönk Boeings aktie sedan det framkommit att bolaget räknar med att 737 Max tidigast kan tas i trafik till sommaren.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?