Annons

Lundintopp storsäljer aktier

Lundin Petroleums tidigare mångårige vd Ashley Heppenstall har sålt 150.000 aktier i oljebolaget för en snittkurs på närmare 196 kronor den 26 februari.

Det framgår av Finansinspektionens insynslista.

Ashley Heppenstall.
Ashley Heppenstall.

Försäljningslikviden uppgår alltså till drygt 29 miljoner kronor.

Han är för närvarande styrelseledamot i Lundin-bolaget.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från EnwellAnnons

Så ska Enwellgruppen fortsätta att skapa mer resurseffektiva och miljövänliga energilösningar för villa- och fastighetsägare

Martin Reinholdsson har tagit över som ny VD i Enwell, en bolagsgrupp i stark tillväxt inom clean- och energytech. Han ska nu leda arbetet med att hjälpa villa- och fastighetsägare mot ett mer fossilfritt liv.

 

– Det här kommer att bli en fantastiskt spännande resa, säger han.

Enwellgruppen består i dag av 14 olika bolag som tillsammans utgör Sveriges ledande installations- och servicebolag för bergvärme och kompletterande värmepumpslösningar.  Genom åren har man genomfört över 50,000 installationer och rent geografiskt kan man hjälpa över två tredjedelar av svenska villa- och fastighetsägare med sina energilösningar.

– Sverige har en ledande position i världen när det gäller att utnyttja solenergin som finns lagrad i berggrunden till att värma hus. Det är en lösning som ger upp till 80 procent i princip gratis energi och är helt fossilfri, säger Martin Reinholdsson.

Enwell en helhetsleverantör

Enwellgruppens strategi är att vara en komplett serviceleverantör som tillsammans med partners hjälper hushåll och andra fastighetsägare mot ytterligare energieffektivisering och klimatförbättringar. 

Just nu går tekniken snabbt framåt och allt fler kunder investerar redan i laddstationer för elbilar, batterilösningar och solceller. Att få tekniken att arbeta optimalt med befintliga energisystem är en av uppgifterna.

– Med en ny generation värmepumpar i kombination med ny teknik kommer villa- och fastighetsägare att kunna ta ledningen i det cirkulära samhället, och samtidigt sänka sina energikostnader. Här kan vi hjälpa till, säger Martin Reinholdsson.

Fortsatt tillväxt

De senaste fem åren har Enwellgruppen växt med 20 procent per år, både organiskt och genom förvärv. Nu satsar man på att växa ytterligare.

– Med vårt senaste förvärv Everöds Elbyrå i Skåne har vi nu stärkt vår kompetens med att leverera värmepumps-, solcells- och laddstationslösningar till en och samma kund med egen personal, och sedan finnas där med service och support under hela installationens livslängd, säger Bertil Carlsén avgående tf VD och tidigare förvärvsansvarig på Enwell.

Fakta

Enwellgruppens erbjudande bygger på kvalitativa och kostnadseffektiva värmepumpslösningar. Med bergvärmetekniken som grund är vår vision att vara det självklara valet för människor som vill leva klimatsmart i sina hem. Enwells majoritetsägare är Vattenfall. Övriga aktieägare är privatpersoner med bakgrund från tjänsteföretag såsom Hemfrid och Anticimex. 

Läs mer  

Lokala hubbar: 

www.bge.se  

www.mvc.nu  

www.klimatteknikstockholm.se  

www.energikontroll.nu  

www.klimateknik.se  

www.melmek.com  

www.hojdens.se  

www.everod-el.se 

 

Mer från Enwell

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Enwell och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?