1515

Lundin Petroleums borrning "över förväntan"

Lundin Petroleum har "med framgång" har slutfört utvärderingsborrning 7220/11-5 och ett förlängt produktionstest på Altafyndigheten i PL609 i södra Barents hav.

Resultatet av borrningen var över förväntan, enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Lundin gjorde en 700 meter lång horisontell borrning i reservoar av uppsprucken och karstvittrad bergart. Borrningen påträffade samtliga reservoarintervaller som hade bättre reservoaregenskaper än förväntat.

"Under borrningen förbrukades som förväntat viss borrvätska, vilket hanterades på ett bra sätt och visar att det är tekniskt möjligt att bygga ut Altafyndigheten genom horisontella borrningar", skriver Lundin.

En två månaders testperiod med produktion som begränsades av produktionsanläggningarna och uppnådde som högst 18.000 fat per dag. Sammanlagt producerades cirka 675.000 fat olja

"Resurserna för Altafyndigheten förväntas öka och osäkerheten kring resursintervallet minska", heter det.

Omfattande datainsamling och provtagning har utförts, inklusive produktionsloggar. 

"Resultaten var över förväntan med utmärkt produktivitet från reservoaren och samtliga reservoarintervaller och kontakt med betydande volymer bekräftades", heter det.

Före produktionstestet uppskattades de kombinerade bruttoresurserna för Alta- och Gohtafyndigheterna till mellan 115 och 390 miljoner fat oljeekvivalenter (MMboe). Till följd av de positiva resultaten förväntas resursestimatet för Altafyndigheten att öka samt osäkerheten kring intervallet att minska. 

Resursintervallet för Alta och Gohta kommer att uppdateras i början av 2019 i samband med att bolaget meddelar reserverna för årets slut 2018.

Lundin Norway är operatör för PL609 med en licensandel om 40 procent. DEA Norge och Idemitsu Petroleum Norge är partners med licensandelar om 30 procent vardera.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?