Lundin Petroleum påbörjar två utvärderingsborrningar

Lundin Petroleum har påbörjat utvärderingsborrning på Edvard Griegfältet och på Gohtafyndigheten.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Utvärderingsborrning 16/1-27 på Edvard Griegfältet i PL338 genomförs på den sydvästra delen av fältet. Till följd av den reservökning som gjordes för Edvard Grieg i slutet av 2016 i samband med att en större oljekolonn påvisades i fältets nordvästra del, har ytterligare resurspotential identifierats i den sydvästra delen av fältet. Borrningen har som målsättning att nå ytterligare resurser om uppemot 30 miljoner fat oljeekvivalenter, brutto. Borrningen förväntas pågå cirka 30 dagar.

Utvärderingsborrning 7120/1-5 på Gohtafyndigheten i PL492 genomförs cirka 4 kilometer norr om den ursprungliga fyndighetsborrningen 7120/1-3 och är den andra utvärderingsborrningen på Gohtafyndigheten. Borrningens huvudsakliga mål är att avgränsa fyndigheten mot nordost och ange en kalibreringspunkt för ett potentiellt förlängt borrtest genom en horisontell borrning. Borrningen förväntas pågå cirka 75 dagar.

Lundin Norway är operatör för både PL338 och PL492 med licensandelar om 65 respektive 40 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?