Annons

Lundin Mining sänker prognos

Lundin Mining gav sent på onsdagskvällen prognoser för kommande år.

Bolaget sänker sin prognos för Candelaria för 2018 och 2019 på grund av planerade förändringar vid gruvan, inklusive ny design, nya produktionssekvenser och förändrade transportmetoder. Även den instabilitet på gruvans östra vägg som rapporterades den 31 oktober ligger bakom produktionssänkningen för 2018 och 2019.

Prognosen för kopparproduktionen vid Candelaria ligger nu på 104.000 till 109.000 ton för 2018, vilket är 20 procent lägre än tidigare prognos. Prognosen för 2017 kvarstår.

Lundin Mining LUMI +2,42% Dagens utveckling kommer att göra stora investeringar för att förbättra kopparproduktionsprofilen under Candelarias livslängd. Fokus är på förbättringar under åren 2021 och därefter.

Prognostiserad kopparproduktion vid Candelaria under de närmaste tio åren har ökat med cirka 290.000 ton, eller 20 procent.

Zinkproduktionsprognosen har sänkts för 2018 och höjts för 2019. Total zinkproduktion väntas öka med 60 procent under år 2020 jämfört med 2018 års nivåer när zinkexpansionsprojektet ZEP väntas bidra med full produktion.

Nickelproduktionsprognoserna väntas ligga i nivå med tidigare guidning.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?