Annons

Lundin Mining: ökade reserver banar väg för prospektering

Lundin Mining, i en uppdatering av sina resurs- och reservtillgångar, meddelar att det hade 3.232 tusen ton koppar, 3.415 tusen ton zink och 130 tusen ton nickel i bevisade och sannolika mineralreserver per den 30 juni.

Det skrev bolaget i ett pressmeddelande sent på tisdagskvällen.

"I ljuset av förbättrade marknadsförhållanden planerar vi att accelerera prospektering vid alla våra gruvor under 2018 samt att avancera minst två nya kopparfokuserade greenfield-projekt", skriver vd Paul Conibear i pressmeddelandet.

Följande är en sammanfattning av reservuppdateringen som gäller 30 juni 2017 jämfört med 30 juni 2016. Candelaria: uppmätta och indikerade mineralresurser har ökat med cirka 7,5 procent. Candelaria: bevisade och sannolika mineralreserver +3 procent. Candelaria: under jord bevisade och sannolika mineralreserver 89,3 Mt till halt 0,88 procent.

Neves-Corvo: koppar, bevisade och sannolika, ökade till 29,1 megaton, Mt med 2,4 procent kopparhalt, från 26,1 Mt med halt om 2,7 procent kopparhalt. Zink, bevisad och sannolika reserver, har ökat till 30,4 Mt med en halt om 7,7 procent, från 23,4 Mt och halt 7,2 procent.

Neves-Corvo: koppar, uppmätta och indikerade mineralresurser, har minskat till 61,7 Mt till halt 2,4 procent, jämfört med 70,0 Mt till halt 2,7 procent.

Zinkgruvan, bevisade och sannolika mineralreserver har ökat till 11,9 Mt till 7,2 procent kopparhalt. Bevisad och sannolika zink har ökat till 5,3 Mt till 1,8 procent zinkhalt.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?