Lundin Mining når reviderad produktionsprognos

Gruvbolaget Lundin Mining har nått sin reviderade produktionsprognos för helåret 2017 för alla metaller.

Det framgår av en produktionsuppdatering som publicerades sent på tisdagskvällen.

"Vi avslutade 2017 med en stabil metallproduktion som nådde våra prognoser, och med en utmärkt balansräkning. Vi är väl positionerade för att dra nytta av högre metallpriser under kommande år, med högavkastande lågriskprojekt och betydelsefulla prospekteringsprogram som går framåt vid alla våra fyra gruvor", kommenterar vd Paul Conibear i ett pressmeddelande.

Lundin Mining LUMI -4,01% Dagens utveckling justerade i slutet av oktober ned sin prognos för produktionen av koppar och zink för helåret 2017.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?