Annons

Lundin Golds förlust växer

Gruvbolaget Lundin Gold, som är börsnoterat både i Toronto och Stockholm, redovisar en förlust på 62,8 miljoner dollar, motsvarande cirka 563,5 miljoner kronor för 2016.

Förlusten motsvarar 0,59 dollar per aktie, motsvarande 5,29 kronor. För helåret 2015 var förlusten 0,45 dollar per aktie, totalt 45,3 miljoner dollar.

Bolaget förklarar att anledning till den högre förlusten beror på ökade utgifter för exploration, högre arvoden i samband med förhandlingar med Ecuadors regering samt en engångsavgift till Ecuador för hjälpinsatser efter en jordbävning. Dessutom har bolaget löst en rättslig tvist gällande ett ryskt guldprojekt, vilket belastade resultatet.

"Lundin Gold gjorde betydande framsteg i utvecklingen av Fruta del Norte under 2016 då bolaget avslutade genomförbarhetsstudien, erhöll miljötillstånd och undertecknade Exploitation Agreement och Investment Protection Agreement", kommenterar Ron Hochstein, styrelseordförande och vd för Lundin Gold.

"Vi förväntar oss att 2017 blir en ny milstolpe i utvecklingen av Fruta del Norte, samtidigt som vi slutför projektfinansieringen och inleder konstruktionen av med gruvportar och nedgångar i mitten av 2017", sa Hochstein.

Lundin Golds gruva Fruta del Norte i Ecuador är ett av världens största outvecklade guldprojekt. Familjen Lundin äger cirka 30 procent av aktierna i bolaget genom olika ägarbolag.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?