1515

Lundin Gold pausar i Ecuador

Gruvbolaget Lundin Gold meddelar att man tillfälligt avbryter sin verksamhet vid Fruta del Nortes guldgruva i Ecuador med anledning av den växande oro som finns över spridningen av coronaviruset i landet.

”Situationen i Ecuador har förändrats snabbt de senaste dagarna. Vi är angelägna om hälsan och säkerheten bland våra anställda och de lokala samhällen där vi verkar”, säger Ron Hochstein, vd för Lundin Gold LUG -1,22% Dagens utveckling , ett pressmeddelande.

”I samråd med både lokal myndigheter och Ecuadors regering har vi tagit beslutet om att temporärt avbryta vår verksamhet för att minska smittorisken hos personal och i samhället i övrigt”, fortsätter han.

Under avstängningen kommer Lundin Gold att upprätthålla en personalstyrka i Fruta del Norte för att bedriva vård- och underhållsaktiviteter samt specialprojekt för att minimera effekterna, står det i pressmeddelandet.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?