Lululemon höjer prognos efter stark julhandel

Det kanadensiska sportklädesbolaget Lululemon går på tvärs mot den rådande dystra trenden inom sektorn och höjer sin försäljnings- och vinstprognos för innevarande kvartal.

Lululemon bedömer nu att den jämförbara försäljningen kommer att stiga med höga ensiffriga tal i kvartalet som sträcker sig till och med januari 2018. Tidigare hade bolaget räknat med att försäljningen skulle öka med medelhöga ensiffriga tal.

"Vi är exalterade över vår utveckling i julhandeln som återspeglar en accelererande trend tvärs över hela vår verksamhet och vi ser fram emot att det håller i sig 2018 och framåt", säger Lululemons vd Laurent Potdevin i en skriftlig kommentar.

Den stärkta försäljningsprognosen innebär i dollar räknat att bolaget nu tror på en försäljning i intervallet 905-915 miljoner i kvartalet. Tidigare prognos var 870-885 miljoner dollar. Även prognosen för vinst per aktie höjs. Här spår nu Lululemon 1:25-1:27 dollar (tidigare 1:19-1:22).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?