Annons

Lugn handel i Mellanöstern – Tel Aviv-börsen mot strömmen

Söndagens handel var en lugn historia på flera av börserna i Mellanöstern. Israels storbolagsindex TA-35 faller dock 2,8 procent. 

Foto:Phil Weymouth

Under våren släppte flera nationer i Mellanöstern på restriktioner på grund av coronavirusets pandemiska framfart. 

Det har påverkat börserna, som också kunde hålla öppet på grund av lättnaderna.

På söndagsförmiddagen hade Dubaibörsens DFM General Index lyft svagt med 0,3 procent. Abu Dabis ADX General steg också blygsamt med 0,1 procent. 

På tisdag öppnar Dubai återigen portarna för turister till landet. Men för att komma in i landet måste besökare visa ett coronatest eller ta ett på plats.

Utrikesdepartementet i Sverige har dock förlängt avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 31 augusti 2020. Undantagna är ett antal länder inom Europa.

I Saudiarabien hade Tadawul All Share-index stigit med 0,7 procent vid 11-tiden, svensk tid. Dagens stora vinnare var försäkringsbolaget Malath Insurance som rusade 10 procent. Mest omsatt var fastighetsbolaget Dar Al Arkan som steg med 1,8 procent.

Israels storbolagsindex TA-35 sjönk med 2,8 procent. Största förlorare var hotellägarbolaget Fattal 1998 som rasade med 7,6 procent i spåren av att besöksnäringen är utarmad under pandemin. 

I Egypten såg EGX30-börsen ett lyft med 1,2 procent, samtidigt som Qatars motsvarighet sjönk svagt med 0,1 procent.

Flertalet börser i Mellanöstern har repat sig sedan april, då flera länder lättade på coronarestriktionerna.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?