1515

Löwengrips bolagskrasch blir dokumentär: ”Vi följde henne i fritt fall”

När Isabella Löwengrips bolagsbygge började krackelera i höstas hade hon redan påbörjat inspelningen av en dokumentär. ”Vi följde henne i fritt fall”, säger Stefan Ekström på LFA Film. Nu kommer resultatet.

Isabella Löwengrip i dokumentären ”Flip side”.
Isabella Löwengrip i dokumentären ”Flip side”.Foto:Stefan Ekström
Foto:Alex Lindén

Hösten 2019 blev turbulent för entreprenören och influencern Isabella Löwengrip, som så sent som 2018 utsågs till den mäktigaste kvinnan i svenskt näringsliv av Veckans Affärer. 

Satsningen på att etablera skönhetsbolaget Löwengrip Beauty i USA blev så kostsam att den fick ställas in innan den ens påbörjats och därmed även den flytt till en lägenhet i New York som var planerad. Ett av hennes mindre bolag försattes i konkurs, personal sades upp och lyxvillan på Lidingö såldes. Samtidigt skapade hon ytterligare rubriker genom sitt kärleksförhållande till den nyskilde fastighetsentreprenören och miljardären Erik Selin - en relation som i dagarna tog slut, något som offentliggjordes i ett Instagraminlägg.

Isabella Löwengrip skrev öppet på sin blogg under hösten om sin ångest, nedstämdhet och svåra sömnproblem. Samtidigt som allt detta skedde följdes hon av en dokumentärfilmare och på onsdag den 15 januari är det premiär för första delen i dokumentären om hennes krasch.

”Min plan var att visa upp allt det häftiga i mitt liv [...] Men istället blev det något helt annat. Det blev ett porträtt av ett fall”, skriver Isabella Löwengrip på sin blogg och tillägger att hon hade hoppats må bättre, men fortfarande är mitt i en depression nu när dokumentären ska sändas.

Dokumentärserien ”Flip side” görs av LFA Film, och producent är Camilla Andersson. Serien - som kommer att finnas tillgänglig på bland annat Youtube - följer en rad kreativa människor bakom kulisserna i deras respektive karriärer. Bland annat medverkar modeaktivisten Bea Åkerlund, artisterna Patrik Arve och Ane Brun, och designern Bea Szenfeld. 

Varje avsnitt är 5-10 minuter långt och följer en person i taget, men vissa huvudpersoner är med i flera avsnitt. Tanken är att ytterligare dokumentärer ska göras i serien och släppas framöver, både uppdateringar med de som redan följts, och nya kreatörer.

”Jag är intresserad av kreativitet och passion, och vad som driver människor. Alla problem och all ångest man kan ha, men även lusten. Vi har valt ut människor som har gått sin egen väg och riskerat något. Isabella Löwengrip var vi nyfikna på för att hon väcker mycket känslor hos folk”, säger Stefan Ekström, kreativ producent.

Isabella Löwengrip medverkar i två avsnitt, med underrubrikerna ”Falling down” respektive ”Still standing”. Stefan Ekström började filma henne den 1 oktober. På kvällen samma dag började Isabella Löwengrip skriva på sin blogg om att hon upplevde ett stort misslyckande och bara några dagar senare meddelades nyheten om att USA-lanseringen stoppats för att rädda företaget från konkurs.

I dokumentären berättar hon öppet om det konstanta illamåendet, sömnproblemen och hur hon ser på sin tidigare tillvaro som en bubbla och upprätthållande av en fasad.

”Vi är en fluga på väggen och har gjort nedslag i de här personernas liv. För Isabella råkade det bli detta som var hennes liv just då. Vi har följt henne i ett fritt fall, och det har varit intressant att se hur hon har hanterat motgångarna och alla skriverier. Hur orkar man gå upp ur sängen varje morgon? Hon har varit väldigt öppen och vi har haft fria händer. Det tycker jag är väldigt modigt av henne”, säger Stefan Ekström.

Isabella Löwengrip själv har avböjt att kommentera dokumentären för Di. På bloggen skriver hon:

”Det smärtade när jag fick se allt för någon vecka sedan och jag hade svårt att ta in att det faktiskt var mitt liv men det är ju så livet har sett ut och fortfarande ser ut. Men förhoppningsvis går det åt rätt håll.”

 


Innehåll från GetacceptAnnons

Försäljning digitalt – kan ge upp till 30% högre hitrate

Att sälja digitalt kan lätt förknippas med en opersonlig säljprocess. Det blir svårare att visa vår personlighet, och offerten drunknar i en mailkorg tillsammans med minst tio andra. Så hur gör man för att inte bara klara av, utan till och med förbättra, sin försäljningsprocess när man säljer digitalt? 

– Det handlar om att hitta kommunikationskanaler som inte redan är mättade, säger medgrundaren av Vainu, Mikko Honkanen.

På Vainu har man tagit i bruk GetAccept i sina säljprocesser för att bättre kunna följa varje steg av säljprocessen via data - inte bara genom magkänsla. När de testade att skicka avtal både med och utan GetAccepts videofunktion, fick de högre stängningsfrekvens på de offerter som skickades med videopresentation. 

– Även om många vet att video är bra i alla möjliga sammanhang idag, är det ändå få B2B-bolag som nyttjar det. Därför är det en kommunikationskanal som gör det enkelt att sticka ut, menar Mikko Honkanen.

När Samir Smajic, VD och medgrundare av GetAccept, startade företaget 2015 så var det redan tydligt att digitalt var framtiden för B2B-försäljning. Sedan har utvecklingen gått snabbare än man räknat med.

– Att kunna ge en riktigt bra digital kundupplevelse, dubblar enligt McKinsey & Co sannolikheten för att stänga affären. Och det gör man inte genom att bara skicka en massa mail. E-signering är ett sätt att öka sin hitrate, men adderar man funktioner som engagerar, exempelvis chatt, video, en snygg paketering av sitt avtal och automatiska påminnelser, så ökar sannolikheten ännu mer.

Bland de som använder GetAccept så har de som använder fler engagerande funktioner i sina utskick upp till 30% högre hitrate, än de som endast skickar iväg ett avtal för e-signatur. Ingen vill ha en tråkig säljprocess, och kan man hitta sätt att göra den intressant och interaktiv kommer inte bara kunden bli nöjdare, utan du skapar också en snabbare och smidigare försäljningsprocess. 

– Det ligger kvar en gammal myt om att bolag inte är redo att börja arbeta såhär, och att det bara funkar på mindre affärer. Faktum är att data visar att 70% av företag är beredda att göra affärer upp till fem hundra tusen kronor i en onlinemiljö. En annan vanlig fördom är att kundens kund vill ha det på det traditionella viset. Men det är inte sant. Vi får ständigt kommentarer från våra kunder där de berättar om hur nöjda deras kunder blivit med det nya, förenklade sättet att signera avtal. Och det får våra kunder att se bra ut, säger Samir Smajic. 

Att komma igång med en mer engagerande digital säljprocess behöver varken vara tidskrävande eller svårt. I GetAccept har du allting samlat och får både översikt, automation och kommunikation i ett och samma verktyg. Att komma igång behöver inte ta mer än någon timme - även för det lite större säljteamet. 

Lär dig mer och boka en demo med GetAccept idag! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?