ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Lovisagruvans resultat backar – högre priser hjälpte inte

Gruvbolaget Lovisagruvan resultat för skatt uppgick till 7,2 miljoner kronor (10,7) och nettoresultatet blev 5,6 miljoner kronor (8,4) för det andra kvartalet. Nettointäkterna landade på 14,7 miljoner kronor (18,3).

”Högre priser uppvägde inte de lägre halterna och som lett till en retroaktiv intäktjustering”, förklarar bolaget intäktsnedgången i delårsrapporten.

Under det första halvåret har produktionen dock ”i stort” följt planen.

Inför det andra halvåret uppger bolaget att produktionsplanen för 2018 siktar mot en årsproduktion om 42.000 ton (41.194 för 2017) och leveransplanen mot 50.000 ton (54.271).

Intäkterna är prissäkrade för andra halvåret och prisnivån beräknas sammantaget med de något bättre kontraktsvillkoren ge förutsättningar för en högre intäkt per ton än 2017. Dock finns det en osäkerhet beträffande intäkterna beroende på lägre metallhalter i levererad malm än tidigare förväntat, varnar bolaget.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer