1515

Lovisagruvan tecknar avtal om utveckling av fyndighet

Lovisagruvan har tecknat avtal med Svenska Sandprodukter om utveckling av en titan- och zirkonfyndighet vid Måsalycke i skånska Tomelilla, uppger bolaget i ett pressmeddelande.  

Vidare framgår att Lovisagruvan via dotterbolag har tecknat aktier i en riktad nyemission i Svenska Sandprodukter, vilket ger bolaget en ägarandel om 20 procent. 

"Lovisagruvan kommer nu att finansiera ett utvecklingsarbete med syfte att erhålla bearbetningskoncession och kommer om det genomförs att slutligen uppnå 75 procents ägarandel", uppger bolaget.

Titan- och zirkonfyndigheten upptäcktes på 1980-talet och utgörs av en sandsten med ovanligt hög halt av mineralerna zirkon, rutil och anatas. Några uppdaterade uppskattningar av områdets mineralförekomster finns dock inte.

"En överslagsmässig beräkning på grundval av borrnings och analysresultat anger en sannolik malmvolym om cirka 900.000 ton med cirka 9-10 procent TiO2-halt och cirka 2 procent ZrO2-halt", skrev dock Nämnden för Statens Gruvegendom 1984.

Uppgifterna beskrivs av Lovisagruvan som "historiska" och uppfyller inte dagens högt ställda kvalitetskrav.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?