ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Lövin omvald på MP-kongress

  • Foto: Erik Simander/TT

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin har fått förnyat förtroende av partiets kongress.

Senare i dag blir det klart om Per Bolund får ta över som nytt språkrör efter Gustav Fridolin.

Isabella Lövin valdes med acklamation av ombuden på partiets kongress i Örebro. Ingen motkandidat ställde upp.

Huvudnumret för dagen är annars att välja ett nytt manligt språkrör som ska efterträda Gustav Fridolin. Finansmarknadsminister Per Bolund är valberedningens förslag och klar favorit. Men han utmanas av Växjöpolitikern Magnus P Wåhlin.

Om Wåhlin skulle vinna valet vore det en skräll, men själv tror han inte att det är omöjligt.

”Jag känner att stödet växer, så jag tror att det kan bli jämnt”, sade Wåhlin till TT efter att han presenterat sin kandidatur för ombuden.

Resultatet av valet blir klart vid 14-tiden.

Wåhlin gör en poäng av att han inte sitter i riksdagen eller regeringen, och tror inte att det är en nackdel.

”Jag vill bredda MP:s politik och vara tydlig med de sociala frågorna och ekonomisk rättvisa. Jag vill att vi pratar mer om rättvisa i vårt parti”, säger Wåhlin och fortsätter:

”Det klart att när vi får en eftervalsanalys som säger att vi har svårt att förstå hur vanliga människor har det, då har vi ett bekymmer. Vi måste tala så att människor förstår vad vi säger och förstår hur vår politik förändrar och påverkar deras vardagsliv.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer