Annons

Lotus-ägare friar till PSA

Franska PSA, som tillverkar Peugeot- och Citroën-bilar, har fått en förfrågan om någon form av partnerskap från den malaysiska biltillverkaren Proton. Enligt anonyma källor är Protons ägare, konglomeratet DRB-Hicom, ute efter att sälja en andel i bolaget.

En talesperson för PSA bekräftar, utan att gå in på detaljer, att bolaget mottagit en förfrågan som ska besvaras.

Källor i Kuala Lumpur utesluter inte att DRB-Hicom kan sälja en majoritetsandel i Proton. Konglomeratet sägs också kunna tänka sig en försäljning av den brittiska biltillverkaren Lotus, som ägs av Proton.

Även PSA:s franska rival Renault SA och japanska Suzuki ska ha kontaktats av Proton, men detta har inte bekräftats av de berörda bolagen. Enligt en källa ska Proton ha föreslagit partnerskap med totalt uppemot 20 utländska biltillverkare.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?