1515

Lotta Edling ny chef inom Bonnier News och Peter Fellman gör comeback som chefredaktör för Di

Peter Fellman gör comeback som chefredaktör för Dagens industri.

Samtidigt förstärker nuvarande chefredaktören Lotta Edling, Dagens industris ägarbolag Bonnier News som ny publicistisk utvecklingsdirektör i mediebolaget.

Foto:Christoffer Edling

”Jag ser mycket fram emot att arbeta med Peter Fellman och Lotta Edling framåt för att leverera på Bonnier News och Dagens industris strategier och utveckling, säger Bonnier News vd Anders Eriksson.  

Peter Fellman har jobbat på Dagens industri sedan 1999 och var under åren 2009-2015 tidningen chefredaktör. Efter drygt två år som Dagens industris korrespondent i New York gör han nu comeback i positionen.

”Det känns som en fantastik möjlighet att komma tillbaka i den här positionen och få jobba med våra kompetenta kolleger. Lotta Edling har under de senaste åren utvecklat Dagens industri på många sätt och nu är det dags för nya steg framåt”, säger Peter Fellman och tillägger:

”Det viktigaste blir nu att fortsätta arbetet med att stärka innehållet och servicen till våra betalande prenumeranter. En viktig uppgift blir även att  accelerera konverteringen till digitala prenumeranter och digital läsning. Vi har redan över 30.000 digitala prenumeranter och de ska bli fler”. 

”Peter Fellman har en lång erfarenhet från Dagens industri och har en tidigare framgångsrik sejour som chefredaktör på Dagens industri och har rätt kompetens och strategisk kompetens för att driva arbetet på Dagens industri framåt.

Du ersätter en kvinnlig chefredaktör med en manlig, hur ser du på det?
”Om man ser isolerat till chefredaktörsposterna på våra dagstidningar så blir det förstås ett steg bakåt, men samtidigt tar Lotta Edling en tung senior chefsroll inom Bonnier News ledningsgrupp som dessutom innebär styrelseposter i åtta styrelser, bland annat i Bonnier News, Expressen och Dagens Nyheters styrelser, så i ett större perspektiv blir bilden en annan”, säger Anders Eriksson.

Skiftet äger rum den 1 augusti. Då blir Lotta Edling publicistisk utvecklingsdirektör inom Bonnier News, det bolag som äger bland annat dagstidningarna Dagens industri, Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenskan/Helsingborgs Dagblad samt bransch- och affärstidningar som bland annat  Dagens Medicin, Fastighetsnytt och Aktuell Hållbarhet. 

Lotta Edling kommer att ingå i Bonnier News Ledningsgrupp och driva initiativ och projekt för att vidareutveckla publicistisk samverkan mellan företagets olika varumärken. Hon kommer även att vara en drivande kraft i arbetet med att skapa nya affärsmöjligheter samt verka för att stärka och profilera Bonnier News utifrån vårt publicistiska uppdrag och vår strategi.

”Jag ser fram mot att få jobba i en publicistisk roll inom Bonnier News och med några av Sveriges starkaste medievarumärken. Jag kommer såklart även att ha en fot kvar på Di, jag har jobbat där i 13 år och tidningen är för alltid är inristat i mitt DNA. Jag är otroligt stolt över det vi åstadkommit de senaste åren, både journalistiskt och ur affärsperspektiv där vi skapar en helt ny digital affär, investerat i innehåll och lanserat Di TV som ny strategisk plattform, säger Lotta Edling.

Lotta Edling kommer dock att fortsätta medverka i Dagens industri även efter att hon inlett det nya uppdraget.

”Jag kommer på något sätt att medverka i Dagens industris spalter även framöver, men vi får återkomma om exakt hur”, säger Lotta Edling.

Bonnier News ser chefsrockaden som en del av koncernens kraftsamling framöver. Med Peter Fellman får Dagens industri en rutinerad chefredaktör och Lotta Edling blir en viktig kraft i att utveckla Bonnier News publicistiskt framöver.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?